15.3.08

Dvije sjajne vijesti


Na Juniorskom prvenstvu Evrope u ragbiju, koje se igra u italijanskom gradu Trevizu, reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici je pobijedila juniorsku reprezentaciju Hrvatske sa 13:5.

Za Bosnu i Hercegovinu su poentirali Jasmin Ajkunić deset poena i ''Francuz, a naš'' Saša Jorgić tri poena.

Izabranici trenera Albina Isakovića nakon sigurne igre su dva puta su postigli zgoditak i jednom pogodili iz kazne, dok je Hrvatska reprezentacija jednom poentirala zgoditkom.

Naredni meč ragbijaši Bosne i Hercegovine igraju protiv Luxemburga u ponedjeljak. (Zeda)


Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom kolu grupe 7 kvalifkacija za EP za igrače do 17 godina u Holandiji odigrala neriješeno s Mađarskom 2:2.
Golove za bh. selekciju postigli su Durak i Fazlić.
Nakon pobjede u prvom kolu nad Holandijom i remija s Mađarskom mladi nogometaši BiH zadržali su prvo mjesto u grupi i velike šanse za plasman na EP u maju u Turskoj. U posljednjem kolu u utorak reprezentacija BiH igra protiv Norveške.

4 Comments:

Blogger zeragbi said...

Bravo nasim sportistima, jos jedan dokaz da nas sport ima buducnost

15/3/08 21:19  
Anonymous Anonimno said...

yes !

16/3/08 11:19  
Anonymous Anonimno said...

ma bravo raja, svaka vam cast

16/3/08 13:39  
Anonymous Anonimno said...

Svaka cast, jos samo da nasa drzava shvati da se uspjesi trebaju i podrzati i finansijski i na svaki drugi nacin, pa ce sve biti ok.

17/3/08 09:35  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.