2.3.08

LOV


Članovi Lokalnog omladinskog vijeća (LOV) regije Zenica jučer su obilježili Dan nezavisnosti Na Trgu Alije Izetbegovića. Grupa mladih je na mjestu gdje će biti postavljeno spomen-obilježje “Kameni spavač” nakon minute ćutnje umjesto intoniranja himne Bosne i Hercegovine je simbolično podsjetila kako državna himna još uvijek nema tekst, da bi potom odali su počast svima koji su dali živote za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.
Mladi LOV-a su prema Parlamentu BiH uputili inicijative kojim od nadležnih zahtjevaju da se 1. mart uvrsti u novi Zakon o državnim praznicima i da se kao takav obilježava u cijeloj BiH, te da BiH u najskorije vrijeme dobije himnu s tekstom. Od lokalnih vlasti zatraženo je da jedna ulica, trg, most ili park nose ime Dana nezavisnosti. Ni na jednu od ovih inicijativa nisu do današnjeg dana nismo dobili odgovor, kaže predsjednik LOV-a Jasmin Duvnjak.
LOV-a regije Zenica jučer je javnim proglasom zatražio od Visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da ukine ili proglasi nevažećom Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske kojom se na posredan način trasira put odvajanja ovog entiteta iz BiH i podjela BiH.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

znaci u ovaj Lov mogu krenuti i 40 godisnaci.

gdje je ovo omLatina, skoro sve staro preko 30 godina. Nadjite sebi posten posao

2/3/08 20:17  
Anonymous jolly said...

Ma ovo su vječni omladinci ali ne grada Zenice nego vladajučih stranaka dobro su i rekli regije Zenica :(

3/3/08 12:06  
Blogger Samir FRLJAK said...

Autor je uklonio komentar.

4/3/08 10:26  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.