1.3.08

Sa otvaranja


Zenički načelnik Husejin Smajlović svečano je otvorio šoping centar "Džananović" i hotel "Zenica", najveću poslijeratnu građevinsku investiciju u Zenici. Otvaranju kompleksa na Kamberovića polju, prisustvovao je i federalni premijer Nedžad Branković sa saradnicima.
- U Zenici konačno postoji uvjerenje da ne treba čekati da neko drugi kreira okruženje za život i rad. Jutros je otvorena moderna fabrika auto-dijelova po najvišim evropskim ekološkim standardima, a danas najveći šoping centar u BiH. Oboje zahvaljujući preduzimljivim idejama te hrabrosti investitora. U privrednom inkubatoru 25 malih preduzeća pokrenulo je biznis sa 170 radnika, a Poslovna Zona Zenica 1 već je domaćin za deset kompanija. Iz dana u dan pokazujemo da smo plodno tlo za biznis, da imamo vrijedne ljude, prostor, a pozivam sve investitore da dođu i ponude nam projekte na obostranu korist, kazao je Smajlović.
Osim njega, jučer su se mnogobrojnim zvanicama obratili i federalni premijer Nedžad Branković, premijer ZDK Miralem Galijašević, investitor i vlasnik kompanije Salko Džananović, te predstavnici investitora i banaka kreditora, kao i kompanija koje imaju prostore u Centru. Povodom otvaranja, Agrokor i konzum su darovali 10.000 KM Narodnoj kuhinji Zenica, te 5.000 KM Dječijem odjelu Kantonalne bolnice Zenica.
Šoping centar "Džananović" na tri etaže primio je u svoje okrilje stotinjak kompanija koje će imati trgovačke, ugostiteljske i uslužne radnje u pravom malom šoping-gradu, uz koji se nalazi hotel sa četiri "zvjezdice", sa 87 luksuznih soba i četiri apartmana. Među kompanijama koje su našle svoj interes za otvaranje prodjanih objekata u centru su i neke koje se po prvi put pojavljuju u BiH. Dio "Džananović" centra je i prvi Super Konzum u BiH, na 4.000 kvadrata. Zajedno sa hotelom, te pratećim sadržajima i opskrbom zgrade, posao u Centru je našlo oko hiljadu osoba. Gradnja Centra je trajala rekordno kratkih 22 mjeseca, a u gradnji vrijednoj više od 120 miliona KM, učestvovala je trideset jedna domaća kompanija. Uz Centar, u završnoj fazi gradnje, je i Gradska Arena, sportska dvorana sa 6.000 mjesta.
Među firmama koje useljavaju u šoping centar nalaze se i neke, poput New Yorkera, koji po prvi put dolaze u BiH, a svoje mjesto našlo je na desetine brendova iz Evrope i SAD. Gradnja kompleksa na kamberovića polju trajala je 22 mjeseca, a učestvovala je trideset jedna bh. kompanija. Prema podacima uprave, posao u šoping centru i hotelu je našlo između 950 i 1.000 osoba.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.