8.3.08

Čorba od kanarinca
Na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta preksinoć je izvedena predstava "Čorba od kanarinca", koja se nalazi na redovnom repertoaru pozorišta RS Banja Luka, a koju je producirao Kulturni centar Istočno Sarajevo. U predstavi su odlične glumačke kreacije ostvarili dvoje Zeničana, glumica BNP-a Zenica Snežana Marković i bivši član ovo teatra Ljubo Božović. Autor predstave je Miloš Radović, a reditelj Nenad Gvozdenović.
- Od smijeha do suza i obrnuto, tako bi se mogla opisati "Čorba od kanarinca", koja je otvorila vrata zajedničkog života jednog para, kroz vrijeme dobra i zla. Snežana Marković (Jelena) i Ljubo Božović (Medo), maestralnom glumačkom igrom prošli su lavirintima bračne i vanbračne sreće i nesreće.
Sa skromnom scenografijom, čiji je glavni dio bračni krevet, kao početak i kraj priče, ali i predstave, glumci su pokazali snagu igre i riječi. "Čorba od kanarinca" prati njihovu dugogodišnju ljubav, odluku da se vjenčaju, trenutak kada postaju roditelji, godine odrastanja i odlaska djece. Zenička publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila sav predviđeni prostor na Velikoj sceni, oduševljeno je primila glumačke kreacije i samu predstavu.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Jel ovaj frajer na slici br 2...onaj pjevac Nedeljko Bajic Baja?

8/3/08 14:28  
Anonymous Anonimno said...

...e j... ga!..,taman pohvalim Fejzu i ekipu kad?!Fejza,da to nije malo previse teatra za tako malu sredinu?A sto se tice kulturne saradnje,sa zemljama iz okruzenja,Fejza,lutko moja;prosaraj malo...

8/3/08 23:02  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.