11.4.07

Plaketa



Najpoznatiji Zeničanin na radu van svog grada Tarik Filipović jučer je iz ruku svog bivšeg profesora, a danas predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zenica Milenka Karovića, primio Plaketu Zenice. Jedno od najviših priznanja ovog grada je dobio "za afirmaciju Zenice van njenih granica". - Ovo mi je najdraže i najveće priznanje, jer dolazi iz sredine u kojoj sam odrastao i stasao. Svakom je njegovo najdraže, a ja obećavam da ću i dalje raditi ono što sam i do sada, kazao je Filipović, koji se na dodjeli pojavios a djevojkom Lejlom Šehović, bivšom Miss Hrvatske. Profesor Karović, Tarik i načelnik Zenice Husejin Smajlović "proizveli" su neformalnu atmosferu na dodjeli, a najglasniji je, po običaju bio "najstrožiji Tarikov profesor", koji je novinarima umjesto govora ispričao nekoliko viceva na račun Crnogoraca, dodajući da je "jedino sigurno kad se šali na svoj račun da neće nikog uvrijediti".

7 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Da li bi se pojavio na dodjeli nagrada u HR.u majici i trenerci...bas me interesuje,to mi je malo bezveze,kod nas moze haj kako god...juce sam ga srela u gradu u toj kombinaciji,reklo bi se ko da je to samo usput pokupio...jedna nena,juce dobaci:eh moj Tarik sto si mlad uzivo,nedaj bolan da te onoliko sminkaju na kvizu!

Inace o za rad i afirmaciju grada sve cestitke!

11/4/07 14:40  
Anonymous Anonimno said...

Da i meni predaje nagradu Karovic, dosla bih i ja u patikama.

11/4/07 18:03  
Blogger Bogumil said...

Mislim da odijelo ne cini covjeka i sta mu fali tako obucenom,lezerna atmosfera,najbolje se osjeca covjek tako.Pa bar je Tarik nas,ne treba se pretvarati da je neki gospon .

11/4/07 19:17  
Anonymous Anonimno said...

tarik je legenda!
ziki jes' to ti feshn guru :)

11/4/07 21:02  
Anonymous Anonimno said...

Ma daleko od toga da odjelo cini covjeka..ali postoji neki dress code...stvar kulture,sto u sudu ne dozvoljavaju ulazak u potkosulji i sorcu ako je tako ili helenejse...to je znak postivanja...ali dobra je i ta sto A rece...

11/4/07 23:38  
Anonymous Anonimno said...

Tariku se moze oprostiti
momak stvarno voli Zenicu i stvarno zasluzuje ovu nagradu.
Vecina raje da je na nj mjestu bi se ufurala u ulogu piceka i nebi ni spominjala odakle je.
ma Tarik je raja prava!

12/4/07 16:41  
Blogger Bogumil said...

Ma i meni papci lokalni ne dadose ljetos da udjem u opstinu u sorcu,cuj pravila,nevjerovatno,ali tako je to kod nas na Balkanu.Covjek se ipak bolje osjeca u " sportskoj odjeci ",nas gradonacelnik na ostrvu Bornholm dolazi na posao na bisciklu,obavezno bez kravate i odijela i skoro se uvijek takav pojavljuje na javnim nastupima,osim ako je posjet kraljice u pitanju.........
Odijelo ne cini covjeka......

12/4/07 23:37  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.