17.1.08

Bitka za KPZKazneno - popravni zavod Zenica (KPZ), najveći bh. zatvor već dva mjeseca čeka izbor novog čelnog čovjeka. Nakon što je 23. novembra istekao rok za prijavu na konkurs, na mjesto direktora konkurisalo je dvadesetak osoba iz Zenice i Sarajeva. Dva mjeseca nakon zatvaranja konkursa, još nema imenovanja novog direktora.
Prava bitka za čelno mjesto u KPZ vodi se u političkim krugovima Zenice, ali i Sarajeva. KPZ je formalno već dvije i po godine bez direktora, jer je direktoru Hidajetu Jabandžiću istekao mandat još prije dvije i po godine, a tadašnja ministrica, sada predsjednik FBiH Borjana Krišto nikada nije pokrenula proceduru izbora ovog, te ostalih direktora KPZ-ova u FBiH. Nadležno Ministarstvo pravde treba da Vladi predloži ime novog direktora između kandidata koji ispunjavaju uvjete, ali za sada nema odgovora ko od svih prijavljenih ispunjava uvjete.
Među prijavljenim je i aktuelni direktor Hidajet Jabandžić, kojeg je još prethodna Vlada FBiH kanila smijeniti zbog propusta prilikom pobune osuđenika, koji su nanijeli ogromnu štetu infrastrukturi KPZ-a. Saznajemo i da je jedini "unutrašnji" kandidat Revko Kadrić, šef stražarske službe KPZ-a. Među kandidatima su i Fadil Jaganjac, šef terenskog ureda Granične policije BiH, Mirsad Ibraković, šef kadrovske komisije SDA, Hidajet Halilović, prvi čovjek Saveza lovaca ZDK, te Nihad Spahić, šef odjela u MUP-u ZDK. Još je nepoznato kad će ministarstvo odlučiti, te kome će pripasti atraktivno mjesto prvog čovjeka najvećeg bh. zatvora.

7 Comments:

Anonymous Anonimno said...

sve lopov do lopova

17/1/08 10:51  
Anonymous Anonimno said...

sve lopovi covjece,jebajem ja vaku drzavu kad se ovaj olos jos drzi na funkcijama

17/1/08 14:09  
Anonymous Anonimno said...

sta ces lopov do lopova kada sam se zalio na rezultate konkursa zalbu sam poslao ministrici Borjani Krišto nikad nikakav odgovor nisam dobio a sad mi je jasno i zasto jer taj covjek je trebao bit davni dana smjenjen a on je raspisivao konkurse i primao radnike u KPD.

17/1/08 14:20  
Anonymous Anonimno said...

Revko Kadrić je najbolji za to mjesto.Pošten je i dobar čovjek.
Osim toga zna posao.

18/1/08 17:18  
Anonymous Anonimno said...

a sta to fali ibrakovicu?

19/1/08 05:20  
Anonymous fdfd said...

nekog si zaboravio b. a.

23/1/08 10:24  
Anonymous Anonimno said...

Jarane nisu ti samo to kandidovani ima ih ihihi

31/1/08 09:49  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.