28.1.08

Mogući sporazumSead Begović (41) i Nino Jašarević (23) iz Zenice su se izjasnili da nisu krivi po optužnici o krivnji po optužnici koja ih tereti da su počinili razbojništvo 22. novembra prošle godine u zeničkom naselju Lonđa.
Pred sudijom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u zenici Hilmom Ahmetovićem oni su negirali krivnju, iako je njihovo prošlo izjašnjenje, 28. decembra, odgođeno zbog najave da će postići sporazum sa tužilaštvom i priznati nedjelo. - Opet je najavljeno postizanje Sporazuma o priznanju krivnje, a sudsko vijeće će, nakon poricanja krivnje, zakazati početak sudskog procesa, do kada se može postići sporazum, pojasnio je sudija Ahmetović.
Dvojica razbojnika su uz prijetnju pištoljem opljačkali Zeničanku Edinu Muratović u njenom stanu, iskrostivši trenutak nepažnje, kada je ona otvorila ulazna vrata stana, a da prethodno nije provjerila ko je pred vratima. Uz prijetnju pištoljem nasilno su ušli u stan, vezali joj selotejpom ruke i noge, te iz stana ukrali sat, foto aparat, video kameru, četiri prstena, ukupne vrijednosti 2.300 KM, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Brzom akcijom zeničke policije uhapšeni su isti dan. Svega nekoliko sati nakon pljačke privedeni u službene prostorije, a tom prilikom su pronađeni ukradeni predmeti kao i drugi tragovi koji upućuju na počinioce.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.