27.1.08

SelimovićČetrdesetdevetogodišnji Hasan (Mehmeda) Selimović iz Zenice osuđen je na devet godina zatvora pred Kantonalnim sudom u Zenici zbog krivičnog djela obljube nad maloljetnom osobom. Osuđenom je produžen pritvor do pravomoćnosti presude, odnosno najduže na devet mjeseci ili do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Selimović se prethodno izjasnio "da se ne osjeća krivim" za silovanje i obljubu svoje maloljetne kćerke, i to u više navrata u periodu od 1998. do 2003. godine, i to u vrijeme kad je djevojčica imala između šest i jedanaest godina.
Kako je "Dnevnom avazu" potvrdio sudija Kantonalnog suda Zenica Asim Pezer, Selimović je u žalbi Vrhovnom sudu FBiH priložio i Javni poziv, za koji nije utvrđeno da li je negdje objelodanjen ili objavljen, ali je u svakom slučaju šokirao sudije i javnost.
Naime, on je uputio Javni poziv nepoznatom mladiću, za kojeg tvrdi da je njegova kćerkica, za čije zlostavljanje je osuđen, da se javi i prizna da je on u više navrata vodio ljubav sa njegovom kćerkom, čime bi Selimović navodno dokazao svoju nevinost pored Sudom. Morbidni Javni poziv Selimović namjerava objelodaniti nakon što je više stručnjaka i svjedoka dokazalo da je on počinio gnusni zločin, koji je trajao godinama.
Selimović je već šest puta osuđivan zbog različitih krivičnih djela pred Općinskim, Osnovnim i Okružnim sudom u Zenici. Prema evidenciji, 1979. i 1982. godine zbog krađa, 1985. zbog pljačke, 1996. zbog posjedovanja droge i bludnih radnji, te 2005. zbog nasilničkog ponašanja. U pritvoru zbog optužbi za ovo djelo je od 21. februara prošle godine, a konačnu odluku, po žalbi odbrane, donijeti će Vrhovni sud Federacije.

9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

sramota i 9 godina...pa vise bi se dobila da ubijes kera na ulici

27/1/08 13:07  
Anonymous Anonimno said...

pa mamu im,yebem ti zakon,skinuti ga golog u potpunosti i pred Bosanku,pa nek raja pljuje iz dana u dan;;;;;

27/1/08 13:09  
Anonymous Anonimno said...

Najgore sto ce za 3 godine imati pravo na uslovnu kaznu.

27/1/08 13:32  
Anonymous Anonimno said...

PACO, je konj bio citav zivot, a tako ga zovu, inace tipa znam dugo vremena.U ratu je bio dobar borac i prijatelj a ostalo u zivotu uvjek problem. Zalosno al sto kaze kolega pred Bosanku pa nek tako i zavrsi

27/1/08 15:01  
Anonymous Anonimno said...

Evo ja se dobrovoljno javljam da mu otkinem glavu,more i pred bosankom.

27/1/08 15:59  
Anonymous Vaspitac Munizaba said...

Vi bi da prosetate bez dozvole,a usput nesto bi i priklali, vidim orni ste za klanje, nego sta cemo sa djecom, mozda neki fond,ziro racun, skola,knjige, potreban tretman da bi djeca bila sposobna za daljnji zivot ili bi zadnje sto bi ucinili za njih je to da im prikoljete babu???
ZABAC LOCES SAMPON!!!

28/1/08 00:13  
Anonymous Anonimno said...

ZAO MI DJETETA,VALJA ZIVJET CIJELO VRIJEME SA TIM OSJECAJIMA........
NJEMU CE DRAGI BOG NAJBOLJE "ODREDIT" KAZNU I NA OVOM I NA ONOM SVIJETU.AKO NIJE SVJESTAN SADA,OSVJESTIT CE SE DJUBRE ZA 9 GODINA...

28/1/08 10:27  
Anonymous Anonimno said...

ma treba ga živog na lomaci spaliti.....bolesnik....nadam se da ce se i njemu isto u zatvoru vratiti kada bude pod tusem....seronja!

28/1/08 13:47  
Anonymous Anonimno said...

nista od cekanja na boga. odmah ga pali, dok ne krene na vjecni rostilj.

28/1/08 13:56  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.