16.1.08

Prijem

Danas je Miralem Galijašević, premijer Zeničko – dobojskog kantona primio delegaciju Streljačkog saveza invalidnih lica Federacije BiH, povodom kvalificiranja Izudina Hasanovića, strijelca, za paraolimpijadu koja se ove godine održava u Pekingu. Naime, Izudin Husanović, iz Maglaja, na prethodnim evropskim i svjetskim takmičenjima, uspio je ispuniti normu u SA-2 kategoriji i time steći uslove za odlazak na svjetsku paraollimpijadu. S obzirom na to da je ovaj vrsni strijelac u kategoriji invalidnih lica sa područja Zeničko – dobojskog kantona, to su se Salih Grahić, član Upravnog odbora i Ekrem Julardžija, predsjednik Skupštine U.O. Streljačkog saveza invalidnih lica Federacije BiH obratili premijeru za neophodnu pomoć u pripremanju ovog takmičara za predstojeću paraolimpijadu. Kako je tokom razgovora u kabinetu premijera istaknuto, potrebno je nabaviti kvalitetnu opremu koja zadovoljava kriterije svjetskih takmičenja, a to se prije svega odnosi na pušku, municiju i ostalu opremu. Premijer Galijašević istakao je da će Ured premijera, a i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK nastojati da obezbijedi neophodna sredstva za odlazak Husanovića na paraolimpijadu u Pekingu za koju su, inače, uslove stekli i naši atletičari i takmičari iz sjedeće odbojke. Premijer je također napomenuo da Vlada ovog Kantona kontinuirano vodi brigu o invalidnom sportu i na raznovrsne načine daje podršku sportistima, a posebno onima koji postižu vrhunske rezultate. On je na kraju poželio sreću i dobre rezultate Izudinu Husanoviću na predstojećoj paraolimpijadi.

Ovom prilikom članovi Streljačkog saveza invalidnih lica Federacije BiH uručili su premijeru Zeničko – dobojskog kantona zahvalnicu za svu raniju podršku koju su dobili od Vlade Ze – do kantona, istakavši da je ovo jedan od kantona u Federaciji BiH koji kontinuirano i svesrdno pomaže ne samo streljački, već i sve ostale invalidne sportove i sportiste.


Press služba ZDK

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.