17.1.08

Punto

Zeničanin Izudin Duvnjak dobio je jučer na kućnu adresu prekršajni nalog za nepropisno parkiranje počinjeno u Goraždu, 9. januara. Ništa čudno, osim ako se zna da ovaj privatni poduzetnik i vlasnik auto-škole "Izo" u Zenici uopće nema "fijat punto" registarskih oznaka 488 - M - 001, niti je, kako tvrdi, ikada u životu nogom kročio u Goražde.
- Mislio sam da je neslana šala, ali vidio sam da matični broj, adresa i ostali podaci, naknadno upisani na nalogu odgovaraju. Svi podaci o meni su tačni, a o autu izmišljeni. Ono što je policajac zapisao na licu mjesta, pa i potpis navodnog "prekršioca" je falsifikovano, jer se ja tako ni ne potpisujem. Nije problem u 40 KM kazne, upisu prekršaja u evidenciju, ali je žalosno da policija nije zatražila identifikaciju ili provjerila podatke, jer nema ni automobila sa tim tablicama, pogotovo ne na moje ime, kazao nam je Duvnjak.
On je jučer slučaj prijavio zeničkoj policiji, tražeći da se izvrše provjere identiteta i podataka vozila i navodnog vlasnika. U vrijeme kad se zvaničnici upinju dokazati kako nova, jedinstvena baza funkcionira, sve pada na običnim primjerima, poput jučerašnjeg zeničko - goraždanskog.
Nakon što je slučaj prijavio policiji, Duvnjak koji kaže da je srećom 9. januara bio prezaposlen u Zenici, za što ima desetine svjedoka, pa istovremeno nije mogao biti u Goraždu, očekuje da nadležni reaguju, a on je kazao da mu je "greška iz Goražda" već onemogućila da registruje vozila svoje auto - škole u policiji, dok ne izmiri dug koji nije napravio.

15 Comments:

Anonymous Anonimno said...

cuj FIJAT....nikad cuo za FIJAT....

18/1/08 12:08  
Anonymous Anonimno said...

glupane glupi, jesil ti iz cijelog teksta samo to primjetio...stvarno narode prestanite sa preseravanjima dokone stoke, da sam na Adinom mjestu ja bi davno zatjero sve u pm i reko eto nek vam vrli lingvisti pisu vijesti iz Zenice...
da pojasnim majmunu...RENAULT je Reno, Volkswagen je Folksvagen, Peugeot je Pežo, a Fiat je Fijat, u izgovoru, a Ado je tu napisao samo izgovorni oblik kao sto je napisao Čerčil (Churchill)...
a stoko, idi pasi malo...pusti se serovanja ...
(p.s. Ado izvini za vulgarne rijeci, ali Anonimcu ovom ne mozes drukcije pribliziti njegovo ŠIT (Shit) ponašanje.

Esad Bilal, SAD (USA)

18/1/08 12:26  
Anonymous skusho said...

majmun ti je tata,esadu seljacino...

18/1/08 13:49  
Anonymous Anonimno said...

Ne kaze se "esadu" nego "esade", stvar padeza.

Nekako ne mogu da se ne ukljucim u ove flejmove (flames, eng.), super su mi.

18/1/08 14:17  
Anonymous Anonimno said...

kaze se esadu ako upucenom stoji(odgovara)...

18/1/08 14:26  
Anonymous maja said...

Kod nas se i naslovi filmova prevode.Uzas zivi.

18/1/08 14:28  
Anonymous fadil said...

uopste se ne radi o prevodjenju rijeci nego pisanju istih kako se izgovaraju i ja mislim da je to jako primitivan nacin.zasto krstiti na bosanski,srpski,hrvatski ili sta ti ja znam.zasto ne pisati kako se pise na izvornom jeziku.

18/1/08 14:38  
Anonymous Anonimno said...

Kako god Esadu stajalo, to stvar je padeza, a ne njega.

Fadile, mislim da nije stvar krstenja rijeci, koliko god to nama zvucalo neprirodno. Na pr. po pravopisu u srpskom jeziku strane rijeci se pisu onako kako se citaju, bilo da se pise cirilicom ili latinicom. Tako nekad na cirilici bude komicnih imena/naziva. U hrvatskom i bosanskom je drugacije. Mozda neko zna vise o ovome, meni se cini da je dovoljno.

18/1/08 14:58  
Anonymous Dr Karaklajic said...

ovi lingvisti ako su imalo dobronamjerni trebaju prijedloge za ispravke slati adi na njegov mail mislim da ce im ado biti zahvalan i kao i uvijek ispraviti gresku, a uz to cemo popustiti tenzije na postu i samim tim komentirati temu posta.

18/1/08 15:59  
Anonymous Anonimno said...

nego Ado,nemoj ti jarane nista vise pisati,nikakve tekstove,nego ovako nam baci kost i mi cemo svi lajati zadovoljni i mlatiti repom...kad smo svi ko kerovi,samo cumimo i cekamo priliku da zalajemo...

18/1/08 20:13  
Anonymous Anonimno said...

haj ti fadile pisi izvorni kineski izgovor, lako ti je engleski pisati po izvornom ! ako ne znas to, onda ne rise. i kinezi su ljudi!!!

18/1/08 20:50  
Anonymous Anonimno said...

I za koju ti rijec stoji J u skracenici FIAT ?? da nije jbga?

18/1/08 20:52  
Anonymous Anonimno said...

fabbrica italiana jebiga di avtomobili torino

18/1/08 22:08  
Anonymous Anonimno said...

fijat....koza mi se jezi,fuj fuj fuj....

19/1/08 09:18  
Anonymous Anonimno said...

fijat...do juce u babinu od sada i u zenici....

19/1/08 09:19  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.