25.2.08

Bh. vode opet u vrhu

Na osamnaestom Bereklej međunarodnom testiranju voda, najvećem svjetskom takmičenju voda za piće, dvije vode koje se pakuju u Tešnju, BiH, našle su se među pet najboljih u kategoriji karboniziranih voda pakiranih u boce, potvrđeno je "Dnevnom avazu" nakon takmičenja, obavljenog u subotu uvečer po lokalnom vremenu. Već osam godina, počev od tešanjske Oaze, vode iz ovog kraja tradicionalno su u vrhu.
Zlato u ovoj kategoriji osvojila je voda iz Esmdetena u njemačkoj, druga je bila Zema voda iz Tešnja, treća voda iz Oklanda sa Novog Zelanda, dok je četvrti Tešanjski dijamant. U konkurenciji najboljih Tešnjaci su bili zajedno sa stotinjak voda u konkurenciji, iz dvadesetak država, od Armenije i Novog Zelanda, do Brazila, Tasmanije i Filipina.
Publika, stanovnici Zapadne Virdžinije, ali i stručnjaci u žiriju, te novinari iz nekoliko američkih medija, ocjenjivali su u posebnim kategorijama kvalitet i dizajn pakovanja, te vode po osnovnim kategorijama. Zvanično zasjedanje žirija, zbrajanje glasova hiljada posjetilaca Sajma voda i proglašenje najboljih obavljeno je u nedjelju rano ujutro po našem vremenu, a vlasnici punionica tešanjskih voda su jučer emailom obavješteni o nagradama.

5 Comments:

Anonymous Anonimno said...

jeeeee. imamo vodu! sta nam vise treba!

25/2/08 11:39  
Anonymous Anonimno said...

cestitke!!!

25/2/08 12:38  
Anonymous Anonimno said...

Opet ovi najbolji super!

A vi dalje pite Janu,Jamnicu i Knjaz MIlos!!!

25/2/08 13:37  
Anonymous Anonimno said...

super voda, isciscena radijacijom, bila najbolja, sad pogotovo

25/2/08 15:15  
Anonymous Anonimno said...

Tesanj cestitke

25/2/08 18:11  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.