2.2.08

GP, SIPA...

Sindikati Granične policije BiH (GP) i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uputiti će sljedeće sedmice pismo Visokom predstavniku za BiH Miroslavu Lajčaku i Komisiji za sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, u kojima će im najaviti "bijeli štrajk" više od tri hiljade uposlenika dvije državne sigurnosne službe, zbog diskriminacije u određivanju koeficijenata i plaća državnih službenika, najavio je za "Dnevni avaz" Ahmet Turčinović, predsjednik sindikata Granične policije BiH.
- Predstavnici EUPM-a su nas, nakon naše prve najave, primili i izrazili zabrinutost "prebacivanjem loptice" u državnim institucijama. Premijer Nikola Špirić nam je pismeno "najavio mogućnost da ministru Sadoviću preporuči da nas primi", što je začudilo i EUPM i nas, jer novac i odluka nisu kod ministara, nego vlade, odnosno premijera. Za razliku od države i vlade čiji smo službenici, mnogo ozbiljnije su našu najavu "bijelog štrajka" shvatili predstavnici međunarodne zajednice, a o našim nakanama upoznaćemo Parlament, koji donosi odluku i zakon o primanjima državnih uposlenika, te Lajčaka, koji treba da zna šta se sprema u državi, kazao je Turčinović za naš list.
On je kazao da će "bijeli štrajk" i obavljanje isključivo neophodnih i hitnih poslova granične policije, te SIPA-e blokirati mnoge funkcije i djelatnosti unutar BIH, ali da ponašanje bh. političara dokazuje da ih to "uopće ne interesuje". Prema najavljenom određivanju koeficijenata, nižerangirani službenici SIPA-e i granične policije imati će plaće i dvostruko manje od svojih kolega u entitetskim, pa i nekim kantonalnim policijskim snagama.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Da li se trebate cuditi svojoj situaciji ako Vam sefove hvartaju u organizacijama pljacki.Zato njih gospodo i ne zanimate.Oni imaju svoje biznise isto kao sto to imaju konzuli i amnasadori po drugim drzavama,koje kurac boli o zastiti i pomoci gradjana svojih drzavljana ,zbog kojih navodno i postoje.Kako Fadil Jaganjac da se brine i o vamaq ,kad on mora organizirati onu drugu stranu zbok koje vi i postojite,a oni ipak bolje pljacaju.Politicari samo imaju pogresne informacije o vama zato vas ne jebu 5 posto.Svi su u svojim biznisima.Vi ste na zalost i jedina policija na svijetu koja strajka,jer to moze samo u banana drzavama koju vode,Jaganjci,Cele,Siptari,naseri,i takva ekipa.Pa neka vam je sa srecom.Hvatajte vi ko sverca jedan play station za djete.Boli Vas k...To Vam Fadil radi da oslabi granicu ovih dana mu posiljka stize,pa se moze naci koji savjestan ,ne do bog.

2/2/08 16:23  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.