10.2.08

Košarka





Dvorana "Bilmišće". Gledalaca: 500. Sudije: D. Pehar (Ljubuški), D. Ćorić (Mostar) i V. Marić (Čitluk). Pet ličnih grešaka: Radulović (37). Rezultat: Zenica Čelik - Hercegovac 69:74 (24:15, 18:12, 23:24 i 4:23).
ZENICA-ČELIK: Dedić, Sadibašić 13, Avdibegović 4, Jahić 7, Pezer, Đokić 12, Kahrimanović 8, Šestić, Jusufagić, Alić 7, Suljić 11, Delić 7. Trener: Marko Trbić.
HERCEGOVAC: Vukajlović 10, Vujović 3, Javić, Škerović 13, Crnocrbanja 14, Kapor, Tabaković, Radulović 8, Bojinović 4, Timotić 18, Delić, Vuković 4. Trener: Drago Karalić.



Hercegovac je odličnom igrom u drugom poluvremenu, pogotovo u četvrtom periodu, kojeg su riješili u svoju korist rezultatom 4:23, načinio veliki preokret i potpuno neočekivano slavio na Bilmišću rezultatom 69:74.
Zeničani su u 22. minutu utakmice imali čak 20 poena prednosti, pri rezultatu 47:27, a u posljednju su dionicu ušli s također velikih 14 poena viška (65:51). Međutim, osvetila im se nonšalantnost i potcjenjivanje već nokautiranog protivnika, koji se nekim čudom uspio vratiti i potpuno zasluženo pobjediti.
Bilećani su se tako uspjeli revanširali Zeničanima za poraz u prvom dijelu u Bileći, ali i uhvatiti slamku spasa u borbi za opstanak. Zeničani su ovim porazom, praktično, izgubili izglede za plasman u Ligu za prvaka, a za osnovni ovosezonski takmičarski cilj- opstanak u Ligi, po računici trenera Marka Trbića, treba im još jedna pobjeda.
- Morali smo se dobro potruditi da izgubimo ovu utakmicu. Ovo je poraz koji mi je najteže pao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Mada, teoretski, još nismo izgubili izglede za Ligu za prvaka, zbog načina na koji igramo i ne zaslužujemo to takmičenje.
Sada nam ostaje da do kraja ostvarimo još tu jednu pobjedu, koja nam garantira opstanak- kazao je nakon utakmice Trbić.
On najavljuje da će, nakon što pregleda snimak utakmice, trezvene glave odlučiti kakve će poduzeti korake.
- Neke sam stvari vidio već na parketu, ali želim još pogledati i snimak. Želim neke stvari počistiti, ili ja više neću voditi ovu ekipu- vidno je bio razočaran igrom svojih pulena trener Trbić, koji nije mogao kazati kakva će biti sudbina Amerikanca Met Milera i Srbina Milana Oluića, koji su trebali pojačati ekipu za nastavak sezone.
- Ne znam kome sada da i dovodimo pojačanja- pita se Trbić.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

NAMJESTALJKA!!!!!!!!!!!
Neko se igra sa imenom kluba.Postici samo 4 kosa u zadnjoj cetvrtini,pa da su sutirali zavezanih ociju postigli bi vise koseva.Neko treba da odgovara za ovaj rezultat.
Uprava(mozda, prodali utakmicu),Trener(naivan a mozda nije,blefira),Igraci(igrali po necijim instrukcijama)ili naivna PUBLIKA (500 navijaca) kojima treba vratiti pare za ovu blamazu (NAMJESTALJKU).Sport se igra za tim i publiku.Neki trebaju da razmisle ko ce im doci u buducnosti na utakmicu i da budu prevareni.
Think about ????????????

10/2/08 16:43  
Anonymous Anonimno said...

Svaka cast gostima. Ne vjerujem da je namjestaljka, jednostavno nasi su stali, a njih krenulo.

11/2/08 06:06  
Anonymous Anonimno said...

Kako to mislis stali ili stajali?
Poceli su zadnju cetvtinu sa prednosti 14:0 i izgubili 4:23.
Dobro sam ja reko gore izgleda da su i 500 navijaca koji su gledali utakmicu bili namagarceni i naivni cim brane igrace i trenera.

12/2/08 05:39  
Anonymous Anonimno said...

jadno i zalosno.nije ovo prvi put da celikovcima forma tako drasticno varira.licno mislim da se nasi igraci bas i ne trude dovoljno,da ne shvataju ozbiljno ovo prvenstvo i da su se malo precjenili.normalno je da se dovode igraci sa strane,ali ono sto nije normalno je da domaci igraci ne vide u njima konkurenciju i podstrek da jos bolje igraju,a da ne govorim onda o tome kako se ti dovedeni igraci nakog izvjesnog vremena opuste jer nema dovoljno visokog standarda u igri i nema potrebe da se trude kao na pocetku dok jos nisu znali gdje su dosli...

14/2/08 10:39  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.