9.2.08

Pojačanje

Nakon neuspješnog čekanja Afrikanaca Dauda Alhasana, Ida Babe i Koua Kounđaoa te Srbina Njegoša Goločevca, koji se nisu ni pojavili u Zenici, pripremama Čelika u Međugorju u petak naveče priključio se Kristijan Revainera Herman (Cristian Revainera Herman), koji bi, kako nam je prenio klupski portparol Mirsad Pripoljac, trebao potpisati šestomjesečni ugovor, s opcijom na dvije godine.
Tako će zenički premijerligaš, ipak, na proljeće u svom sastavu imati i jednog stranog nogometaša, koji bi trebao oplemeniti igru u veznom redu i biti prevaga u odnosu na ostale rivale u borbi za prvaka, prije svih lidera na tablici Modriča Maxime i drugoplasiranog Širokog Brijega.
Herman je, kako nam je prenio Pripoljac, navodno prije dvije sezone bio veoma blizu potpisa ugovora s Dinamom iz Zagreba. Ugovor s Čelikom potpisat će u narednih nekoliko dana, nakon aklimatizacije i ljekarskog pregleda, kako se ne bi ponovila situacija s Antoniom Vidovićem iz Orašja, koji je potpisao šestomjesečni ugovor, da bi se naknadno utvrdilo da je stigao s povredom koja zahtjeva operacioni zahvat.
Pripoljac je dodao i da je za većinu nogometaša danas bio slobodan dan, osim za Šerifa Hasića i Bojana Markovića, koji su tek sanirali povrede, kao i za tek pridošlog Hermana, koji su vježbali po posebnom programu.
Nakon poraza u srijedu od Rijeke (1:2), Zeničani su jučer u Međugorju trebali igrati i drugu test-utakmicu protiv slovenačke Drave iz Ptuja, ali je ova utakmica odgođena.
Razlog odgode je, kako piše u saopćenju za javnost odaslanom iz Čelika, što su u slovenačkom klubu procijenili, gledajući duel Čelika i Rijeke, da je zenički tim u ovom trenutku prejak protivnik za njih, pa su odlučili otkazati ogled. - Otkazivanje ove utakmice neće poremetiti naš plan priprema- izjavio je trener Ivo Ištuk, koji je dodao da ima dovoljno vremena za uigravanje ekipe.
Nakon dvodnevne pauze zbog gripe u trenažni proces se uključio i kapiten Nermin Šabić, koji je sa Bojanom Markovićem propustio ogled protiv Rijeke, a jučer je put Međugorja otputovao i mladi reprezentativac Šerif Hasić, koji je uspješno sanirao povredu mišića.
Otkazana je i za danas planirana utakmica protiv Mladosti iz Suhopolja, a narednu kontrolnu utakmicu Zeničani će, kako stoji u saopćenju, igrati protiv mostarskog Zrinjskog u ponedjeljak. Posljednjeg dana boravka u Međugorju, 14. februara, Čelik će igrati protiv Hrvatskog dragovoljca.

7 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Mi smo ŠAMPIONI ako Bog da

9/2/08 15:34  
Anonymous Anonimno said...

Hvala bogu da su se sjetili jednog pravog igaca dovesti!!
Sad se konacno mozemo nadati tituli ove sezone!
Hvala Ado na excluzivi prodrmao si cjeli Zenicu!!

9/2/08 16:51  
Anonymous Anonimno said...

ma ,fudbaleri nisu vazni..ako bog neda nista od sampiona...

9/2/08 17:15  
Anonymous Anonimno said...

Bog! Bog! Bog! Bog!

Jedan je Bog!

9/2/08 19:35  
Anonymous Anonimno said...

Ma hajde jebiga da probamo i argentince.

Samo bez velike euforije ....................

10/2/08 02:45  
Anonymous Amar said...

Sve se bojim da je Drava to rekla, smjesno. Nego gdje igrao ovaj prije zna li se?

10/2/08 10:20  
Anonymous Anonimno said...

vidim u bosni josh malo pa ce zajebat hrvate,italijane,spance,irance,indonezijce pa i papu samog...
sve bogomoljci...

10/2/08 10:36  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.