18.2.08

Koncert za našu sugrađanku

Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Julija Marića, Emira Nuhanovića, Darija Vučića i Samre Bučan, te solisti Narodnog pozorišta Sarajevo i gosti iz Zagreba održat će u subotu 23. februara u 20 sati u zgradi parlamenta BiH u Sarajevu humanitarni koncert, a novac je namijenjen za liječenje solistice i članice Opere Sanele Redžepagić u Italiji. Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom danas u Narodnom pozorištu direktor te ustanove Gradimir Gojer naglasio je da su se u tu humanitarnu akciju uključili mnoge organizacije i pojedinci, a ustupanjem parlamentarne sale na Marijin-Dvoru za potrebe humaniranog koncerta učinili su to i državni organi vlasti. On je kazao da su i dramski umjetnici Narodnog pozorišta izrazili spremnost da sudjeluju u sličnom projektu za prikupljanje novca za liječenje Sanele Redžepagić. Direktorica Opere Amila Bakšić naglasila je da je to najmanje što članovi Narodnog pozorišta mogu učiniti za svoju koleginicu koja je teško bolesna. Prema riječima direktorice Sarajevske filharmonije Samre Bučan, umjetnica mezzosopranistica Sanela Redžepagić uvijek je svojim glasom i šarmom doprinosila kvalitetu svakog koncerta na kojem je sudjelovala. Organizaciji humanitarnog koncerta za Sanelu Redžepagić doprinio je i Chris Benet koji je naglasio izuzetnu lakoću u organizaciji tog događaja i kazao da će to uistinu biti spontani koncert humanosti. Karte za koncert mogu se nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta od 9.00 do 12.00 i 16.00 do 19.30 sati, a cijena je 50 KM. Operacija Sanele Redžepagić planirana je za kraj ovog mjeseca u Italiji. Njene kolege danas su u svoje, i uime svih prijatelja umjetnosti, Saneli Redžepagić zaželjeli brzo ozdravljenje i da što prije nastavi s uspješnom umjetničkom karijerom.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ovdje sve pise samo gdje da uplatimo pare mi koji ne mozemo doci na koncert.Hajmo gospodo Bosanci i dragi privatnici.Hrvaska je za bolesnu zenu anonimusa u jedan dan skupila 14.000 eura koliko je bilo neophodno za lijecenje.Svakako zelim brz oporavak,mada ne pise ni od cega boluje.i dajte neki racun.

18/2/08 15:21  
Anonymous Anonimno said...

Sanela boluje od karncinoma dojke !

18/2/08 21:50  
Anonymous Anonimno said...

Mi vani smo za ovu nasu sugradjanku ponovo dobili nevazan podatak az pomoc.Svakako hvala.ali nebitno je od cega boluje,bitno je da joj zelimo i trebamo pomoci.Hvala ocekujemo broj racuna.

19/2/08 01:45  
Anonymous Anonimno said...

Broj racuna molim! I Saneli brzo i ako Bog da uspjesno lijecenje!
Skolska drugarica iz Srednje muzicke u Zenici

23/2/08 19:36  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.