26.2.08

Nesreće

Jedan motociklista je poginuo, a drugi teško povrijeđen na području Usore u protekla 24 sata, u dvije odvojene saobraćajne nesreće.
U nedjelju uvečer oko 18,50 sati, na lokalnom putu Tešanj-Tešanjka, u naselju Žabljak, koje administrativno pripada općini Usora, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali "passat", (316-J-042), kojim je upravljao A.A. iz Ljetinića, Tešanj i motocikl "saks" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Kemal Ibrahimkadić iz Žabljaka, koji je u sudaru zadobio teže tjelesne povrede. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Tešanj, povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.
- Četrdesetdevetogodišnji pacijent je dovezen oko 21, 35 sati sa politraumom i u hemoragičnom šoku, sa nizom povreda, prijelomom lijeve natkoljenice, podlaktice, povredama grudnog koša, abdomena. Nakon zbrinjavanja prebačen je na odjel Intenzivne njege i terapije boli. Oko 22, 25 kolege su konstatovale smrt usljed niza povezanih teških i po život opasnih povreda, kazala nam je jučer dr. Alma Mekić - Abazović, dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.
Šest i po sati ranije, u istom naselju, ali na magistralnom putu M-4, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali K.K. iz Doboj-Juga, koji je upravljao "fiatom", (405-J-099), i Muhidin Salihbašić (36) iz Tešnja, koji je upravljao motociklom "suzuki", (B-66619).
- Salihbašić je primljen oko 16, 40 sati u KBZ. Imao je prijelom lijevog kuka, lom prstiju desne šake, išćašenje pstiju stopala, povrede glave i koljena. Nakon zbrinjavanja je prebačen na Traumatologiju i nalazi se, iako su povrede teške, van životne opasnosti i u stabilnom stanju, kazala nam je dr. Mekić - Abazović.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.