20.2.08

Presuda

Vijeće Kantonalnog suda u zenici jučer je Nazifa Kosovića (66) iz Zenice osudilo na osamnaest i po godina zatvora zbog dva djela ubistva i trogovine narkotičkim sredstvima. Pojedinačne kazne od po devet godina za ubistva i godinu za prodaju droge objedinjene su u jedinstvenu kaznu, u koju će biti uračunat i pritvor od 2. maja prošle godine. Kosović je obavezan i na plaćanje sudskih troškova, oduzeti su mu dva noža i vazdušna puška, a nakon što tužilaštvo i odbrana dobiju pisanu presudu, pravosnažnost presude u slučaju eventualne žalbe jedne od strana dočekati će u pritvoru, koji mu je jučer produžen. Kosović je sa osmijehom ispratio presudu i vraćanje iz zgrade suda, a rodbinu ubijenih sudska policija je spriječila da dođe i do direktnog obračuna prilikom njegovog vraćanja u KPZ Zenica.
Nazif Kosović zvani "Dedo" je, shodno odredbama Krivičnog zakona, optužen za dva pojedinačna ubistva, 1. maja prošle godine, kasno uvečer. Dvojica mladića, Zehrudin (Junuza) Husetović (29) i Jasmin (Fikreta) Delić (28) ubijeni su u u zeničkom naselju Klopče, u ulici Hadžije Mazića put, kod broja 16. Prije dvostrukog ubistva, prema optužnici, Kosović je fizički nasrnuo na mladiće pred zgradom u kojoj je stanovao, te jednom od njih, Husetoviću, nanio povrede glave nepoznatim predmetom. Mladići su ustrijeljeni sa po tri hica u različite dijelove tijela, a do dolaska u bolnicu već su bili mrtvi. Kosović je osuđen i da je trojici mladića, 12. februara prošle godine za izvršene radove u stanu prodao marihuanu, koja je potom pronađena kod jednog od mladića.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ode dedo nema vise vutra za kupit hahahaha
ma nevjerujem da ih nije uroko bez razloga ali eto kad je budala sad je sebi osiguro do kraja zivota.
samo bi se trebop osisat da u u tvorza nepostane baba umjesto dede ..

20/2/08 21:01  
Blogger munja said...

anonimo glup ti je komentar ali strasno glup

4/12/08 17:21  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.