19.2.08

KBZ


Premijer Ze - do kantona Miralem Galijašević i dr. Alija Strika, direktor Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), jučer su sa saradnicima obišli intenzivne radove na nekoliko odjela KBZ-a, kojim će ova ustanova postati moderni medicinski centar sa prostornim i tehničkim resursima regionalnog kličničkog centra.- Dograđeno je 600 kvadrata novog, prijemnog odjela Službe za interne bolesti i oko 1.300 kvadrata prostora je renovinarano, uz 600 kvadrata novog odjela, Onkologije, koja se sad uvodi uz pomoć Vlade ZDK i italijanskih partnera iz regije Pijemont, koji finansiraju opremu, edukaciju i dovode stručni kadar ovdje. Cijeli projekat je vrijedan 2, 5 miliona KM, a u toku ove godine počinjemo i gradnju dva nova bloka KBZ, energetskog i operacionog, uz pomoć Vijeća ministara i federalne Vlade, te vlasti ZDK i stranih kredita. Ovaj najkompleksniji potez u gradnji modernog centra koštati će novih 22, 5 miliona KM, a KBZ-u će dati posve novi izgled, nove funkcije, opremu i prostor, već u narednoj godini, kazao je dr. Alija Strika, direktor KBZ.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Super da se ulaze u KBZ.Valjda ce to biti prvi korak ka kvalitetnoj bolnickoj njezi u ZDK. Ko je onaj mafiozo sa suncanim cvikama u zatvorenom prostoru?! Lici mi na onog iz agencije ZEDA?

19/2/08 16:15  
Anonymous Anonimno said...

ma nije sta ti je ba, neznam jeko al sigurno nije ZEDA

19/2/08 18:15  
Anonymous Anonimno said...

To je MILOS KUZMANOVIC MINITAR ZDRASTVA ZDK !!!

19/2/08 22:56  
Anonymous Anonimno said...

dobra je ova taktika, postavi par pitanja, sacekaj, pa sam na njih odgovori...

20/2/08 13:18  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.