10.2.08

Smajlović kandidat za načelnika Zenice


Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko - dobojskog kantona Mirsad Zaimović kazao je za "Dnevni avaz" jučer da su općinski odbori SDA i Kantonalni odbor (KO) započeli pripreme za ovogodišnje lokalne izbore u dvanaest općina ZDK.
- Ono što je bilo prvo, najizvjesnije i što je imalo jedinstvenu podršku unutar SDA, ali sigurni smo i među građanima Zenice ma kojoj opciji pripadali, jeste kandidatura Husejina Smajlovića za još jedan mandat načelnika Zenice, kazao je Zaimović za naš list.
KO SDA će imati svoje kandidate u svim općinama, a već su utvrđeni prijedlozi SDA i za načelnike Kaknja i Zavidovića, dok je u poodmaklom toku procedura u općinskim odborima SDA u Tešnju, Varešu i Visokom, kazao je Zaimović.
Za načelnika Općine Kakanj kandidat je bivši načelnik i aktuelni izvršni direktor Šumsko-privrednog društva (ŠPD) ZDK Ševal Bašić, dok je kandidat za načelnika Općine Zavidovići Hakija Osmić, bivši ministar finansija ZDK-a. SDA od dvanaest općina ZDK svoje načelnike trenutno ima u Tešnju, Maglaju, Zavidovićima, Zenici, Visokom, Brezi i Olovu.

7 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Gospodine Smajlovicu,svakako i zasluzujete jos jedan mandat.Iskrene cestitke i na do sada ucinjenom.Tako se voli i gradi zenica.Zivjeli 100 godina.

10/2/08 13:35  
Anonymous doff said...

Ima od mene jedan glas

10/2/08 15:17  
Anonymous Amar said...

Zar Huso niej sutnuo SDA?

10/2/08 15:38  
Anonymous doff said...

Kako ce sutnuti kad je jos nacelnik, to ne moze uradit /mislim moze al bi bio smijenjen/

10/2/08 15:42  
Anonymous Anonimno said...

Nes ti gradova,Zavidovici,Tesanj,Olovo,Breza,Maglaj

10/2/08 15:55  
Anonymous Anonimno said...

Mnogo toga ucunjeno u ovom gradu u njegovom mandatu je pozitivno ali znajuci koliko je novca imao za razliku od radnijih nacelnika mozda je mogao i vise ali to je uvijek tako. Ali ja mu kao nemusliman zamjerim mnogo jer nisam primjetila da je donio ili uradio nesto dobra za nas jer je nama svakim danom sve gore. Islamizirane su sve drzavne firme i institucije od kojih je napravljen u najmanju ruku vjerski objekt, u kojima od pozdrava do odlaska na molitvu za vrijeme radnog vremena i mnogo toga sto druge stavlja u podredjen polozaj, ponasaju se kao da su to njihove privatne firme. Mislim da zasluzuje jos jedan mandat s tim da se zalozi kako bi definitivno ove mjestane grada Zenice poducio kako se treba ponasati u sredinama koje nisu njihovo dvoriste a niti vjerski objekat. Onda bi mu i ja bila zahvalna.

10/2/08 20:07  
Anonymous Anonimno said...

samo onaj tko prije izbora predstavi pravi i ostvarivi plan i program rada u svom mandatu treba dobiti naš glas i povjerenje. a u tom planu se treba prvo pozabaviti problemom kriminala, počev od onog na ulici pa do policije i sudstva. jer kako je počelo ovo "klanje" neće nam trebati ni sportski centri ni radna mjesta. mislim da je krajnje vrijeme da se sa ulica uklone kabadahije koje su u večini slučajeva poznati i policiji i sudstvu pa ih se i oni klone. mijenjajte kaznene zakone jer ovo nas vodi u bezvlašće i haos a onda nam ne treba ni načelnik .gospodo probudite se dok ne bude kasno(ako već nije).pozdrav normalnim

10/2/08 20:40  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.