14.2.08

Socijala

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) će, prema programu utroška sredstva koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade ZDK, u ovoj godini na raspolaganju imati ukupno 23,5 miliona KM, od čega je najviše sredstava,17,5 miliona, namijenjeno za provedbu Zakona o socijalnoj zaštiti. "Za poticaj povratka, uključujući obnovu objekata i stvaranje uslova za održivi povratak, namijenjeno je 2,2 miliona KM i još 500.000 sa federalnog nivoa", izjavio je danas novinarima resorni kantonalni ministar Josip Martić Oko 3,2 miliona KM planirano je za smještaj osoba u socijalne ustanove, 3.000.000 za dječiji dodatak, a 2,5 miliona za civilne žrtve rata. Za stalnu novčanu pomoć predviđeno je 1,8 miliona, a za naknade za njegu i pomoć drugog lica 600.000 KM. "U ovoj godini za rad komisija po pitanju medicinskog vještačenja namijenjeno je 800.000 KM, dok će za zdravstvenu zaštitu neosiguranih lica biti izdvojeno 700.000 KM", kazao je ministar Martić. Za smještaj raseljenih osoba u kolektivnim centrima i objektima u zeničkim naseljima Radakovo i Crkvice planirano je izdvajanje 240.000 KM.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

I ovdje stara banditska prica.sa 23.5 miliona se odrzava jedan grad .Ne vjerujem da svi u zenici su socijalni slucajevi,ali pazite samo trosenje novca :17.5 miliona za provedbu zakona o socijalnoj zastiti,za poticaj povratka i pazi OBNOVU OBJEKATA 2,2 miliona.A za RAD KOMISIJA PO PITANJU MEDICINSKOG VJESTACENJA 800.000km.Pa da li je ovdje iko nrmalan.Provedba zakona su kojekakve kampanje,izvjestaji,propisi.i pisnje kojekakvih pravila i tako ta kurceva zdravlja, 17.5 miloiona. Komisijama skoro polovina onoga sto ce samo biti i jedino opipljivo u ovome novcu,adaptacija objekata u kuce 2.2 miliona ,a u komisije 800.000 km. Da nije zalosno bilo bi smijesno.Dragi privrednici zasto se cudite sto nemate nista i sto propadate,pa vidite li kako se krcmi VASIM novcem.To je porez kojio njima dajete da se isprdjuju.Ako te boze ioma ,salji taj satelit na ta govna u vladi,a vi Ameri ne pucati ni za zivu glavu ako krene prema nasem kantonu.

18/2/08 11:39  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.