28.2.08

Stanovi


Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u 2007. godini za potrebe stambenog zbrinjavanja branilaca i članova njihovih porodica izdvojilo je oko 3,5 miliona KM. Potpisano je 498 ugovora za kupovinu stana i izgradnju kuće i na ovaj način boračkoj populaciji odobreno je 2.945.000 KM. Za sanaciju i adaptaciju stambenog objekta potpisana su 272 ugovora i na taj način je utrošeno 555.000 KM. - Prošle godine stambeno smo riješili 770 pripadnika boračkih populacija, izjavio je ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK-a Sejad Nalić.Osim sredstava iz budžeta ZDK, za stambeno zbrinjavanje boračke populacije u ZDK-u tokom 2007. godine osigurano je i 300.000 KM putem federalnog Ministarstva za pitanja boraca. Vlada ZDK-a u 2008. godini za stambeno zbrinjavanje branilaca i članova njihovih porodica planira utrošiti 4,4 miliona KM.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ako je ovo sve ispostovano onda su na dobrom putu!
Sretno

28/2/08 19:24  
Anonymous Anonimno said...

Neka se prvo za svakog pojedinog aplikanta dobro, ali stvarno dobro, provjeri imovinsko stanje. Mnogi iz boracke populacije imaju negdje na selu ili u prigradskom naselju oko grada kuce i imanja! Ta, nece valjda babo sve sa sobom u mezar ponijet'!

Neka se dodijeli nekome ko stvarno nema!

Jer, pocesto nailazim na arogantnu egocentricnost, superiornu rutiniranost, ali i zapanjujuce cankolistvo, laz, obmanu i poniznost kod pripadnika tzv. ''boracke'' populacije. Onaj vic o Ciganinu koji je dobivsi vlast u ruke, odmah objesio svog oca, dobiva puni smisao!

Dok dosta toga dobivaju ''dzabe'', pocesto uz kuknjavu i molbe, ali i uz primjenu kulta ''izlaska na ulicu'', pripadnici boracke populacije i clanovi njihovih porodica razmecu se po gradu skupim cehovima po kafanama, skupom garderobom, automobilima, mobitelima od po ''hiljadu maraka''...

Pa i neka im to sve, samo da zbog toga oni sami sebe ne gledaju kao ''nekog iznad svih ostalih''!

Krajnje je ponizavajuce za covjeka da mu za nesto sto pokusava steci svojom mukom, neko spocitne da ''ima zasluznijih da to nesto dobiju prije njega''!

Neko toj populaciji mora dakle ''platiti'' njihove ''zasluge''! Da li se to ljubav prema domovini mora sada naplatiti? Nije li to haracenje mirnog i postenog svijeta?

Ako su se za to borili, bolje da su me onda ostavili cetnickom nozu i ustaskoj kami!...

29/2/08 04:41  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.