27.2.08

Sportisti ZDKHamza Alić (bacanje kugle, atletičar AK Zenica) i Sanela Salkić (plivanje, PK Zenica) u seniorskoj konkurenciji, Armin Kurtagić (plivanje – PK Zenica) i Paša Šehić (bacanje kladiva, atletičarka AK Zenica) u junirskoj, te Izudin Husanović iz Maglaja i Subhija Hodžić iz Zavidovića u invalidnoj konkurenciji sportisti su godine Zeničko-dobojskog kantona za 2007.godinu. Za sportsku nadu ZDK u 2007.proglašena je Nerma Čaluk (teniserka TK „Kameni dvorac“ Kakanj).

Oni su izabrani na manifestaciji “Izbora sportiste godine ZE-DO kantona 2007” čiji su organizatori i ove godine bili Sportski Savez ZDK i NIPP Naša riječ. Najbolji sportski klub 2007. je MNK „Zenički drugari“ Zenica, drugi je Rukometni klub „Bosna“ iz Visokog, a treći Odbojkaški klub Kakanj. Najuspješnija juniorska selekcija u ZDK je Klub borilačkih sportova „Borac“ Jelah. U invalidskoj konkurenciji najbolji klub je IOK „Zavidovići“. Najbolji trener je Mehmed Skender iz AK Zenica, drugi je Zdravko Barić iz Odbojkaškog kluba Kakanj, a treći Hilmija Širbegović iz Sportsko-ribolovnog društva Jelah-Tešanj, dok je u invalidskom sportu najuspješniji trener u 2007. Darko Vukadin trener IOK „Maglaj '92“.

Pored Alića i Salkić za najbolje seniore kantona proglašeni su: Amir Čakić (RK Bosna Visoko), Nermin Šabić (NK Čelik Zenica), Mirha Vražalić (Karate klub „Seiken“ Visoko, Muamer Tufekčić (KBV „Isak“ Zenica), Nermin Karahodžić (Tekwando klub „Nur“ Kakanj), Senaid Hasić i Sabina Mujkić (AK Zenica), te Tarik Botić (OK Breza). U konkurenciji juniora nagrade su osim Kurtagića i Šehićke dobili Benjamin Burić (RK Maglaj), Nejla Borić (PK Zenica), Jasmin Omerović (RK „Krivaja“ Zavidovići) i Katarina Bošnjak (OK Kakanj). Najbolji sportski radnici odlukom žirija su: Suad Kaknjo, Mirsad Bjelopoljak i Vildan Hamidičević, dok je najuspješniji sportski radnik u invalidnom sportu Abid Čišija.
Za najboljeg sportskog novinara ZDK u 2007.godini izabran je Nedžad Glibo iz Zenice, novinar-urednik zeničkog Radio BM-a, dok su nagradu za životno djelo dobili Berislav Šunjić i Branimir Tucaković iz Zenice. Zlatnu povelju za sportske uspjehe i humanizam dobio je gost iz Sarajeva Dragan Vikić, predsjednik Karate saveza BiH, čovjek koji je 70-tih godina prošlog stoljeća bio sedmostruki prvak BiH i trostruki šampion tadašnje Jugoslavije.
Sportski događaj 2007. bio je Evropski atletski kup druge lige „Zenica 2007“. Organizacioni odbor manifestacije donio je odluku o dodjeli Zlatnih plaketa ljudima koji su pomogli sport. Ova priznanja su dobili Husejin Smajlović, Adem Huskić, Sulejman Čolaković i Haris Neimarlija.


Najbolji bh.atletičar Hamza Alić nije prisustvovao dodjeli priznanja jer se nalazi zajedno sa svojim trenerom Mehmedom Skenderom na pripremama u Medulinu. Uskoro putuje na Evropsko prvenstvo u Valensiju.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.