8.2.08

Suđenje

Pred vijećem kantonalnog suda u Zenici jučer je počelo suđenje Muvehidi Trako, poznatijoj među Kakanjcima po nadimku "Meda" po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK zbog krivičnog djela navođenja na prostituciju. Nakon što se u januaru iizjasnila da nije kriva, jučer je počelo suđenje čitanjem optužnice, na procesu koji je zatvoren za javnost radi zaštite žrtve i svjedoka procesa.
Prema navodima optužnice, Trako je tokom 2006. godine podvodila jednu maloljetnicu slabijeg imovinskog stanja sa područja Kaknja, dogovarajući sa zainteresovanim klijentima pružanje seksualnih usluga od maloljetnica, koje je potom odvodila u hotel "Premium" Kakanj i objekat "Vila" u istom gradu, nakon čega je i naplaćivala te "usluge" od više osoba.
Kako saznajemo, jučer je branilac optužene advokat Danilo Stijović odbacio mogućnost prihvatanja Sporazuma sa Tužilaštvom ZDK, koje je za priznanje djela nudilo nagodbu i kaznu zatvora od dvije godine, bez suđenja. Stijović u izjavi za naš list nije želio komentirati visinu predložene kazne, ali je potvrdio da je postojao prijedlog Tužilaštva, te dodao "da njegova klijentica i on smatraju da sud treba utvrditi činjenice po optužnici i dokazima".
Za 20. februar je zakazan nastavak suđenja, kada će početi saslušanje svjedoka, među kojima i djevojka, koja je prema optužnici žrtva podvođenja.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Svaka cast g-dine Stijovicu, trazite za to djelo sto je moguce vecu kaznu jer takvima se definitivno treba stati u kraj.

Samo naprijed Tuzilaštvo umjesto da optuzi sve koji se tim poslom bave oni jos pokusavaju izvuci za njih minimalne kazne, cuj 2 godine. Sramota.

Imaju oni u Nadiocima opcina Vitez lokal "Vila" u kojem se godinama dovode cure kozna od kuda i rade a vlasnik je Vlado (Ivo) Čalić koji i stanuje u istom mjestu.

13/2/08 15:33  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.