18.2.08

Uspjeh u Herceg Novom

Na 13. internacionalnom plivačkom mitingu "Montenegro Mimoza Kup" za juniore i seniore u Herceg Novom, koji se ujedno i Četvrto otvoreno prvenstvo Crne Gore, takmičari Plivačkog kluba Zenica osvojili su ekipno prvo mjesto.
- Naše štefeta 4x50 m slobodno i 4x50 m mješovito (Armin Kurtagić, Benjamin Buća, Edvin Bojić i Arnel Dudić), osvojila je prvo mjesto s vremenima 1:44, 62, odnosno 1:57, 96, čime su postavili nove juniorske i seniorske rekorde naše zemlje.
Kurtagić je pobjedio i u disciplini 50 m leđno u konkurenciji juniora, a na 100 m leđno pobjedio je i u konkurenciji juniora i seniora, a osvojio je i jednu srebrenu medalju- kaže trener Jusuf Borić.
Buća je u pojedinačnoj konkurenciji osvopjio jednu srebrenu i tri bronzane medalje, Arnel Dudić dvije bronzane medalje, a Edvin Bojić i Amila Hodžić osvojili su po jedenu bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Zenički će klub narednog vikenda, 23. i 24. februara, biti domaćin Državnog prvenstva za mlađe kadete i kadetkinje.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Zenicka djecurlijo iskrene cestitke

18/2/08 15:06  
Anonymous Anonimno said...

Iskrene cestitke i s moje strane. Jos kad pomislim da kod nas bas i nema puno neke prirodne vode gdje bi ta djeca mogla da treniraju, onda mi nekako jos draze!
Samo tako nastavite :)

19/2/08 12:17  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.