14.3.08

Domaćini umjesto gostiju?

Kako se bliži komšijski derbi između Travnika i Čelika u gradu vezira raste nogometna groznica i sigurno je da će tribine Pirote kao i uvijek biti pretijesne za sve koji žele gledati ovaj meč.

Tako se u upravi vezira javila zanimljiva ideja kako bi ovaj susret zbog velikog interesa trebalo igrati na Bilinom polju, a da Travnik ima ulogu domaćina.

- U Travniku je uvijek najveći interes za utakmicu sa Čelikom i ova ideja je zanimljiva pa ćemo je još jedanput razmotriti, mada mi već vršimo pripreme stadiona Pirota za ovaj susret. Sigurno je da bi kao domaćini na Bilinom polju finansijski bolje prošli i udovoljili bi svim ljubiteljima nogometa da mogu pratiti utakmicu, jer ni našim navijačima ne bi bilo daleko., kaže Dževad Bečiragić predsjednik vezira.

Primjedbama da bi bilo sumnji u regularnost ove utakmice nema mjesta, jer upravo u posljednje tri sezone Travničani ostvaruju bolje rezultate na Bilinom polju nego na Piroti.

- Tri posljednja prvenstva protiv Čelika u Zenici smo ostvarili jednu pobjedu i dva remija, dok smo u Travniku po jedan put izgubili, remizirali i pobijedili. Dakle na Bilinom polju osvojili smo 5, a na Piroti 4 boda što je neobičan skor sa Čelikom. Ipak kako sada stvari stoje veće šanse su da ćemo igrati na Piroti, mada bi navijači imali bolji komfor na Bilinom polju koje nam je u posljednje vrijeme sretno. Eto u ovom prvenstvu samo je Travnik uspio osvojiti bod u Zenici., rekao je Bečiragić.

ENI news/S.P.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Upravo slusam na radiju, gsotin Istuk i Saba, tekma se nece igrati u ze .... :(

14/3/08 14:33  
Anonymous Anonimno said...

bolje da se ne igra na Bilinom odmah ce dusmani reci steli se celiku.a svako ce mo mi pobjedit u travniku ha ja

14/3/08 15:26  
Anonymous Anonimno said...

ma nista samo u travnik :)

14/3/08 16:03  
Anonymous Anonimno said...

znash sta sam ja kont`o... pojest cevape popit par piva malo promijenit ambijent... mojne da se igra u ze :D

14/3/08 18:52  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.