4.3.08

Dunhill


Više od deset hiljada kutija cigareta "Dunhill" umalo je završilo na crnom tržištu BiH, umjesto da budu spaljene u Livnici u Varešu, a cijelu operaciju švercera osujetila je policija ZDK, potvrđeno je jučer našem listu. Policijskoj upravi Vareš je dana 25. februara dostavljena informacija o aktivnosti Federalne uprave za inspekcijske poslove na spaljivanju 441.866 komada cigareta, koje se trebalo desiti u 11 sati u Livnici Vareš, uz osiguranje predstavnika zaštitarske agencije "Sekjuriti". Istog dana, kako se navodi u saopćenju MUP-a ZDK, oko 21 sat policija je obavještena da je nakon inspekcijskog pregleda spaljivanje završeno, te da o tome postoji sačinjen zapisnik u kojem se navodi da je spaljivanje proteklo bez ikakvih problema.Međutim, službenici PU Vareš su došli do informacija da bi određena količina cigareta namjenjena za spaljivanje mogla biti otuđena i da se nalaze u kombiju VW T-2 (193-T-826), koji je napustio Vareš i kreće se ka Brezi i dalje, ka auto - putu. Policijski službenici iz Breze su na regionalnom putu u gradu Breza , zaustavili kombi kojim je upravljao A.S. (26), a na mjestu suvozača bio S.Dž. (34), oba iz Kiseljaka. Obojica su, zbog osnovane sumnje da prevoze veću količinu cigareta, bez potrebne dokumentacije o njihovom porijeklu, privedeni, a oduzeto im je 10.605 kutija cigareta „Dunhil“, nakon čega je istragom utvrđeno da se radi o dijelu cigareta iz isporuke Federalne uprave za inspekcijske poslove, koje su trebale biti spaljene u firmi "Livnica" Vareš.O navedenom događaju upoznat je dežurni kantonalni tužilac, a istraga o ovom događaju je u toku. Oba privedena su u fazi policijske obrade i saslušanja, a više informacija će biti saopćeno u narednim danima, kazao nam je portparol policijskog komesara ZDK Senaid Hasić.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

jako dobar razlog da se ukinu sve kvazi ZASTITARSKE organizacije.Meni nije jasno uopce kako one dobijaju licence za rad kada su svi vlasnici tih organizacija krivicno osudjivani ili su jos pod istragama.Primjer.koji. Iz zenickog Mupa izbace Ramu Isaka zbog kriminala i lopovluka ,on registruje zastitarsku organizaciju,ne mogu mu se imena sjetiti ovaj iz AIDA sto je lezao zbog Herende u KPD zenica,izadje nakon 10 godisnje robije i registruje zastitarsku agenciju.Sve i jedan u BiH a tako je i u Hrvatskoj,imaju podeblje kaznene dosjee,a isto tako i vecina zaposlenih u tim organizacijama.SIPA bavite se ovim stvarima da ne nestaju milioni iz Banaka i transporta,a ne hvatate i vodite istrage za ljude zbog pola kile ukradenog brasbna.Tu vam je organizirani kriminal smradovi lazljivi,od naseg poreskog novca zivite.

4/3/08 17:05  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.