5.3.08

Hamza Alić

Hamza Alić, kuglaš rodom iz Srebrenice, jedan je od tri bh. atletičara koji je već ispunio normu za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu u augustu. Da bi svom sugrađaninu omogućila pripreme i odlazak u Kinu, Općina Srebrenica pokrenula je akciju pod nazivom ''Zajedno do medalje'', kako bi se prikupila sredstava da Alić obavi kvalitetne pripreme i stekne uvjete za osvajanje olimpijske medalje.
Općina Srebrenica izdvojila je 1.000 KM, a na donatorskoj večeri novčane priloge dala je Tvornica trikotaže ''Alma Ras'', organizacija demobiliziranih boraca, Hladnjača Potočari, ''Drina'' Srebrenica, a bilo je i ličnih donacija. Općina Srebrenica proširit će ovu akciju na cijelu BiH i dijasporu te očekuje da će se građani uključiti u pomoć ovom atletičaru.
Preduzeća «Treasure» iz Zenice i «Economic» iz Viteza i Javna ustanova «Dom zdravlja» Zenica finansijski će podržati projekt «Alić – Peking 2008.» čiji je cilj osiguranje uvjeta za pripreme bacača kugle Hamze Alića, koji će ovog ljeta nastupiti na olimpijskim igrama u Pekingu. Projekt «Alić – Peking 2008.» realizuje Alićev matični klub, Atletski klub «Zenica» čiji je predsjednik Suad Kaknjo, tokom današnjeg potpisivanja sponzorskih ugovora izjavio da su osim ova tri pravna subjekta, ugovore o podršci projektu ranije potpisala zenička preduzeća «Arel» i «Grading». Novčani iznos kojim će ova preduzeća pomoći pripreme bh. olimpijca nije poznat, a ugovor su uime preduzeća «Treasure» potpisali direktor Edin Husaković, «Economic» Vesna Marković, direktorica marketinga a «Doma zdravlja» Zenica dr. Ferid Alić, direktor ove ustanove. «Hamza Alić je vrhunski sportist i jedan od troje predstavnika BiH na olimpijadi i očekujemo da će se pozivu za učešće u projektu, koji treba osigurati novac za njegove što kvalitetnije predolimpijske pripreme, odazvati još privrednih subjekata iz Zenice i BiH», izjavio je Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog kluba «Zenica». Najbolji bh. atletičar Hamza Alić danas je u pratnji trenera Mehmeda Skendera otputovao na Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo koje se od 7. do 9. marta održava u španskoj Valensiji.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.