10.3.08

Krašovec


Predsjednik Uprave "Cimos Avtomobilska industrija" Koper Franc Krašovec izjavio je da "proizvodnja koja se trenutno odvija u BNT Kovačnici u Novom Travniku neće biti premještena u Zenicu", kako se sve glasnije špekuliše u privrednim krugovima u srednjoj Bosni. Navodi, koji su se pojavili čak i u lokalnim medijima, da CIMOS radi povoljnijih uvjeta i bolje infrastrukture, ali i boljeg odnosa lokalne vlasti, premješta proizvodnju u Zenicu, Krašovec odlučno demantira.
- Novi Travnik je poznat po tradiciji u kovanju metala, a Zenica po livenju. Kovačnica u Zenici nikad ne bi radila kao u Novom Travniku, kao i obrnuto. Različiti su to poslovi i asortiman. U Novom Travniku imamo više problema sa okolinom i tamo se sve puno sporije kreće nego u Zenici, jer bi neko htio da profitira "ispod stola". To nećemo dozvoliti, sa nama niko neće uspjeti praviti prljave poslove i smatram da BNT Kovačnica ima dobru budućnost, da će taj pogon profitirati kao i naše jedinice Zenici, Srebrenici i Gradačcu, kaže Krašovec.

6 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Da postovani gospodine "TAMO IMATE VISE PROBLEMA SA OKOLINOM",hvala na iskrenosti.jer jos se samo u zenici mozete sresti sa budalama koj ece svom narodu instalirati LIVNICE ili tkzv,fabrike smrti.Nazalost jos nisam gledao film u kome se radnja odvija u koncentacionim logorima a u kojim osnovna djelatnost nisu livnice.Ima te i KPD u Zenici ,to je ipak namjenjeno "najboljoj"populaciji drustva.Zamolizt cu Vas u ime mirnih gradjana Zenice,ako mozete da nam instalirate i skladiste za istroseno nuklearno gorivo iz nuklearke u Krskom.

10/3/08 21:35  
Anonymous Anonimno said...

Zasto nam niste instalirali dio tehnologije za montazu vozila ili dijelova,onako simpaticne i male kao sto iamte u Buzetu,koju robotsku stanicu,i tehnologije apotekarskog tipa.Ne to pripada gradjanima prvoga reda,a dajte nama budalastim zenicanima ono za sto vi vise ne mozete dobiti dovole nigdje u Evropi.

10/3/08 21:40  
Anonymous Anonimno said...

sta su se ovo uzdigli budzetski korisnici!

Covjek nije mislio na okolinu ekolosku nego na birokraciju, odnosno na vas je mislio budzetski mishevi.

Nemojte tako ljudi, ako se vec nerazumijete u masinstvo i metalurgiju, nema smisla tako pametovati.

Ako ste vi ekolozi pametni i sposobni, probajte vi da dovedete neku 'finu' tehnologiju u Zenicu.

Nemojte nas sramotit ovakvim izjavama!

I prosla su vremena kad ste od Zenice selendru pravili, imali ste komplet deceniju!

Metal se vraca!

10/3/08 23:18  
Anonymous Anonimno said...

23:18 Postovani,oprostite ,ali nisma budzetski korisnik.Ja sam punioc budzeta,svojim porezima,Po struci sam dipl.inz.el.teh.i jako se dobro razumijem u ovo sto pisem.Godinama za Cimos sa svojom privatnom firmom,proizvodim robotske stanice iz tehnologija rezanja i zavarivanj i jako dobro poznajem tehnologiju i probleme ovakvih industrija koje su bas dosle u zenicu iz Cimosa.A takodje se jako dobro razumijem i u masinstvo i metalurgiju.A ne moraju smo ekoloske udruge voljeti svoj grad i vazduh u njemu.Ja sam,razocaran tim livnicama i Mitalima vec svoje isuvise fine i moderne tehnologije prijavio na pravo mjesto i ovih dana ih iz Evrope vracam ih u Zenicu.Mozda ce za pocetak 60 ak.lica sa posebnim potrebama i RVI naci svoje mjesto i u takvim tehnologijama.A mozda se vracam sto je od Zenice napravljena selendra kako mi moderni nismo mogli prosperirati,jer u radionicama nismo imali kranove od 40 tona, i gumene cizme i sljemove naglavi.Oprostite,ali bit ce puno bolje u tome gradu,posebno sto se razumijemo i u prodaju toga sto ce mo i proizvoditi.Nista nije receno iz zlobe.

11/3/08 00:32  
Anonymous Anonimno said...

fino to sve sto govoris, samo da nije malo pretenzeciono 60 proizvodnih radnika.

bez uvrede, radno mjesto u proizvodnji kosta oko 30 000 maraka.

mozda te i krene

11/3/08 09:26  
Anonymous Anonimno said...

09:06 nazalost moram te razocarati.Ja ne experimentisem.mene je vec odavno krenulo i odavno jako dobro zivim i ja i moji radnici od svoga posla,a u ovom momentu ih ima samo116 slovom i brojem. A radi tvoje informacije,Neki evropski normativ za radno mjesto je 20.000 eura.A i danas u BiH posjedujem firmu na koju se ne mogu pozaliti kada je ostvarivanje prihoda i dobiti u pitanju.I oni ne zagadjuju okolinu.Tako da kalkulacije ces ipak prepustiti onima koji to puno bolje znaju.U ovom slucaju meni.I tehnologije koje ja radim ne zagadjuju okolinu.a imaju daleko vecu produktivnost nego sto je to u mitalu i cimosu. Pogledaj par fotosa napred,nova fabrika u zenici,ali ne moze bez krana od 20 tona barem ,da ga j...zalosno

11/3/08 15:37  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.