16.3.08

Napad

Dvadesetogodišnji zenički student M.Z. i njegova sestra M. napadnuti su i pretučeni preksinoć oko 22,30 u centru Zenice od grupe od šest, još uvijek policiji nepoznatih mladića. Prema izjavama očevidaca, grupa dokonih obijesnih mladića su iz čiste "šale" i dosade napali prve osobe koje su im "stale na put", a dvoje mladih Zeničana spasio je slučajni prolaznik, koji se nalazio na obližnjem autobuskom stajalištu.
- Sačekao sam sestru i krenuli smo sa njenom prijateljicom u pravcu kuće. U jednom trenutku iz grupe mladića izašao je jedan koji me je napao, te počeo udarati, a onda su mu se pridružili ostali. Uspio sam pobjeći do taksija, ali je taksista odbio da me vozi, kad je vidio da ovi idu za mnom. Uz to, njegov kolega je pištoljem mahnuo prema meni, kazavši da će pucati u mene, jer ne želi probleme. Ovi su došli do auta, oborili me, udarali nekom flašom i pepeljarom, a onda je jedan od njih udario i sestru, koja je dotrčala do mene, ispričao nam je M. jučer. On i njegova sestra, ali i treća prisutna osoba potvrdili su "Avazu" i policiji da uopće ne poznaju napadače, niti su sa njima bili ranije u bilo kakvom kontaktu.
Ubrzo je na mjesto napada pristigao mladić, koji je napad promatrao sa obližnjeg autobuskog stajališta, te je priskočio napadnutim u pomoć, pa su se napadači vrlo brzo razbježali. M. i njegova sestra su potom drugim taksijem otišli do Hitne pomoći, gdje su ljekari konstatovali niz povreda po licu, vratu, leđima i nogama. Policija je evidentirala slučaj, a kako saznajemo, radi se na utvrđivanju identiteta napadača, na osnovu opisa kojeg su dali promatrači napada.
Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.