10.3.08

Pomoć

Za tri godine kako provodi projekat pomoći privrednicima, Vlada Ze - do kantona je za 206 projekata firmi iz dvanaest općina ovog Kantona, izdvojila 3.398.190 KM finansijske pomoći, potvrdio je za naš list Mirsad Šaranović, ministar finansija ZDK.
- Novac je izdvajan za subvencioniranje uvođenja međunarodnih standarda, i to ISO, HACCP, odnedavno i Halal certifikata, regresiranje kamata za investicijske kredite koji podrazumjevaju gradnju, proširenje kapaciteta i zapošljavanje, te subvencioniranje administrativnih troškova za gradnju novih objekata, koji podrazumjevaju nova radna mjesta. Odnedavno se primjenjuju i subvencije za investicije u obrt i zanate. Za administrativne troškove dodjelili smo 1, 9 miliona KM u 74 projekta, međunarodne standarde u 58 projekata ukupno 680 hiljada KM, za regresiranje kamata 796 hiljada KM u 73 kreditna zaduženja, a dodjeljeno je i 5.401 KM za jedan projekat obrta, kaže Šaranović.
Prema podacima Ministarstva privrede ZDK, najviše projekata je realizovano u Tešnju - 51 (791 hiljada KM), Visokom 37 (772 hiljade KM), Žepču 35 (506.088 KM) i Zenici 34 (416.107 KM), a najmanje u Usori i Varešu, po tri, te Olovu i Zavidovićima po dva projekta.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ado mozes li molim te malo ovaj post pregledati pa malo pojasniti,,malo se cifre bas ne slazu .kada se saberu donji iznosi ima viska milion u odnosu na pocetak teksta,ili mozda i kako sma ga ja shvatio sve skupa je rijes oko 6,5miliona.Ipak su to nasi poreski novci pa bi imao i sta reci,ali.Gore se spominje 206 firmi a dole ih ima 374.Nesto dobro ne stima u ovoj matematici a to me jebe.

11/3/08 01:10  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.