20.1.08

Ten, racija



Desetine policajaca, pripadnika Krim - policije, Policijske uprave Zenica i specijalaca Jedinice za podršku MUP-a ZDK jučer, četrdesetak minuta nakon ponoći, započeli su opsežnu akciju provjere i racije u ugostiteljskom objektu "Klub Ten" u Zenici.
Odlično uvježbani timovi specijalaca, inspektora, istražitelja i službenika raznih odjela u rekordnom vremenu je blokirala šire područje oko objekta, a potom do posljednjeg detalja pregledali svaki najsitniji detalj gostiju, ali i vozila koja su bila parkirana ispred i oko objekta. Ni polusatno jako nevrijeme, koje je u toku racije zahvatilo Zenicu, te nesnošljivo jaki pljusak nije otežalo pregledanje, ali ni hapšenje osoba kod kojih su pronađene zabranjene supstance, nedozvoljeno oružje ili nisu dokumentima mogli potvrditi svoj identitet, pa su u zgradi Policijske uprave izvršene dodatne provjere, nakon čega su takve osobe puštene na slobodu.
Kako nam je nakon akcije potvrdio portparol MUP-a ZDK Senaid Hasić, u prostor PU Zenica privedeno jeu toku akcije četrnaest osoba, , i to osam osoba radi utvrđivanja identiteta, dvoje zbog posjedovanja hladnog oružja, troje zbog nelegalnog posjedovanja pištolja, te jedna osoba zbog narkotičkih sredstava. Dvije osobe, obojica mladići iz Zenice, su zadržane u PU, i to zbog droge i oružja. Kako smo vidjeli na licu mjesta, bilo je jakog pružanja otpora policiji, uglavnom od osoba pod dejstvom alkohola ili narkotičkih sredstava, ali i napada na policajce, koji su možda i pretjerano strpljivo i tolerantno obavljali težak posao. Posla pred "Tenom" je bilo čak i za saobraćajnu policiju, koja je svim prekršiocima, za koje je ustanovljen prekršaj od nedozvoljenog parkiranja, pa do tehničkih neispravnosti, izdala Rješenja o prekršajima. Kako nam je rečeno, protiv svih osoba koje su počinile prekršaje ili krivična djela, biće poduzete Zakonom predviđene mjere.

14 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Najbolje je ovako preventivno racije praviti, pa da idiotima ne pada na pamet da nosaju pištolje i sl.

20/1/08 13:19  
Anonymous Anonimno said...

Ne znam sta su cekali dosad, treba da je ovako svaki vikend. Od okorjelih seljacina s brda ne mozes se ni provest kako treba. Sinoc je bila opet neka frka u tenu.

20/1/08 14:59  
Anonymous Anonimno said...

svaka cast za slike ;nek i mi znamo sta se desava dole ;;treba tu bagru svu pokupiti;;cestitke nasoj policiji

20/1/08 18:04  
Anonymous Anonimno said...

Ja nesmjem nista rec.Seljak sam i izadzem ponekad u Ten.

20/1/08 19:46  
Anonymous Anonimno said...

hahahahhahah ovaj zadnji komentar beton :)

20/1/08 20:59  
Anonymous Anonimno said...

A.C.A.B

20/1/08 22:01  
Anonymous Anonimno said...

samo češljat čobaneeeee....

20/1/08 23:30  
Anonymous Anonimno said...

parkiranje, to je sramota za policiju pa svaki dan im se parkiraju prd nosom iko sinoc se sjetili davati kazne.

Cast izuzetcima ali nam je policija prebezobrazna, prvo se oni kao olos ponasaju i davaju primjer drugima,
i oni se parkiraju bezobzirno, nijedan drot se ne veze u sluzbenom vozilu, rukovanje i ispijanje kafa ili alkohola na duznosti sto je sasvim normalno i uvazen kodeks ponasanja nasih policajaca na terenu..

podrzavam racije, ali bi oni prvo trebali uvesti reda u svojim jedinicama!

20/1/08 23:34  
Anonymous Anonimno said...

Ako je za tri pistolja i jedan dziont trebalo 50 "dobro obucenih" policajaca, e onda nam je stvarno siguran grad!

21/1/08 04:46  
Anonymous Anonimno said...

Nisu oni dobro obuceni kao obuku da su prošli, nego su dobro obuceni kao dobr im uniforme

21/1/08 09:36  
Anonymous Anonimno said...

otkad sam negdje zagubio svoj pancir prsluk, vise ne idem u ten

21/1/08 11:33  
Anonymous Anonimno said...

Problem u ovome je sto se to konstantno radi u tenu! Sto racija nije napravljena u Collegiumu? Zato sto Keno zlatar pije kafu sa Pehadzicem, ma bljak koja je kurva nasa policija!

22/1/08 02:29  
Blogger Unknown said...

svaka cast za raciju. kad se sjetim kakvi dziberi i "sabani" nose pistolje i nozeve nasa policija je zlatna.samo trpaj u maricu...

24/1/08 09:15  
Anonymous Anonimno said...

hahha...ovo se oni slikali za reklamu inace ne bi izasli..... :)

25/3/08 18:08  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.