11.2.08

čaršija



Tridesetjednogodišnji Robert Halapa iz Zenice teško je povrijeđen jučer oko 2, 40 ujutro u zeničkoj Staroj čaršiji, ispred ulaza u Zanatski centar i kafe "Collegium club". On je zadobio nekoliko uboda nožem, koje mu je, prema utvrđenom u istrazi, nanio sugrađanin Evelin Isaković.
- Napadu je prethodio verbalni konflikt, a nakon ranjavanja sa više uboda, Halapa je prebačen u bolnicu, dok je napadač uhapšen i pritvoren, rečeno nam je u policiji.
U Kantonalnoj bolnici Zenica nam je potvrđeno da je oko tri sata jučer ujutro vozilom hitne pomoći dovezen Halapa, koji je imao nekoliko teških povreda i ubodnih rana sa leđa, sa znacima stanja šoka, te prisustva krvi u prsima. - Hitno je operisan, a potom prebačen na odjel Intenzivne njege, gdje se i sada nalazi. Stanje mu je stabilno i nalazi se van direktne životne opasnosti, rečeno nam je u KB Zenica.
- Osumnjičeni za napad je pritvoren, policija obavlja kriminalističku obradu slučaja, nakon čega će osumnjičeni sa Izvještajem o izvršenju krivičnog djela, najvjerovatnije u toku današnjeg poslijepodneva, biti predat dežurnom Kantonalnom tužiocu, kazao nam je oko 12 sati jučer Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK.

18 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Baš me interesuje dali bi ti Ado bio u mogučnosti dobiti od MUP-a informacije koliko se ovim gradom ovakvih manijaka šeta. Čisto ono statistički podatak. Znam ih nekoliko koji su i nakon težih slućajeva upotrebe vatrenog oružja i ranjavanja izlazili iz zatvora za par mjeseci.

11/2/08 12:44  
Anonymous Anonimno said...

sramota je da ponovo ovaj izvrsilac krivicnog djela izadje iz pritvora nakon kratkog vremena, sto se desilo nakon njegovog zadnjeg slicnog dogadjaja!

11/2/08 12:59  
Anonymous Anonimno said...

najbolje nigdje ne izlaziti,po Zenici se seta na hiljade retardiranih idiota,spremnih za marku ili za dzaba da vas izbodu.

11/2/08 14:00  
Anonymous Anonimno said...

To treba ubit u po carsije nek svi vide,pa nek probaju ponijet noz,majku im lopovsku.

11/2/08 14:35  
Anonymous Anonimno said...

Da bash Ado ako si u stanju da saznash ako ikako mozes koliko ovih ovakvih idiota seta nasim gradom..........
Koliko cujem da je ovom dogadzaju prisustvovao i onaj mali sto je prije par godina ispred robne kuce izbo ono dijete iz Blatuse ako se ne varam........Pa dokle brate vishe dokle da ovakvi idioti setaju nasim gradom i nasom drzavom......

Samo cu reci da se prica da je i ovom Isakovicu otac INSPEKTOR kao i onom malom Alicu sto je ubio onog decka ispred robne kuce........... s'toga ne ocekujem neku veliku kaznu....

11/2/08 14:38  
Anonymous Anonimno said...

Treba malo jos neke stvari ispitati.malo se carsijom prica da je Alic izbo i ovoga decka,a ovaj se samo prijavio da ga zastiti,jer je valjda ovaj Alic pod uslovom,jer koliko znam i on je sada na dopustu ,cini mi se iz KPDoma.Ali je inace sin starog kriminalca ALIC KASIMA,nekadasnjeg sefa kriminalisticke policije Zenica,a prije toga sefa policije Nemila.Kakav otac takav sin.Banda i gotovo.

11/2/08 15:49  
Anonymous Anonimno said...

boze sta se sve desava u tom nasem gradu ;;treba bagru u kpd

11/2/08 18:56  
Anonymous Anonimno said...

Zna li neko jel' ovaj Isakovic iz Klopca?

11/2/08 19:06  
Anonymous Anonimno said...

bolje mu je nek ostane u zatvoru...nece daleko dogurat na slobodi...

11/2/08 19:11  
Anonymous Anonimno said...

pa bolje mu je da ostane na slobodi da nedogura daleko

11/2/08 20:27  
Anonymous Anonimno said...

ovaj isakovic je iz crkvica i mislim da ga bez ozbzira sto mu je tata saobracajni inspektor treba kazniti onako kako i zasluzuje-ovo je ipak pokusaj ubijstva!
danas se balavurdija toliko "pomamila" da se covjek boji vise da izadje vani...sve vise licimo na zapad!

11/2/08 21:45  
Anonymous Anonimno said...

sranje.dokle ovako.treba mjenjat nesto.homofobija preuzima vlast.lose.
...a najgore je sto to nekako i ne iznenadjuje s obzirom na reputaciju ucesnika u ovom zvjerstvu.Ne d´o Bog nikom!

12/2/08 09:43  
Anonymous Anonimno said...

kakva homofobija. jesmo propustili koju epizodu.

12/2/08 09:51  
Anonymous Anonimno said...

jebo te kako su se pomamili ovi mali mangupcici,roberta znam pravo dobar momak i sigurno nije nista uradio tom balavcu kojeg takodjer znam.njega ceka robija ,jel ima od prije dosjei i u kantonalnom i opcinskom sudu.

12/2/08 12:46  
Anonymous Anonimno said...

pa ubit ce ga momci... nije svijestan sta je napravio i sebi i tati inspektoru... netreba mu sud... osudjen je vech...

12/2/08 18:59  
Anonymous Anonimno said...

tako ce se dogadjati sve dok ce ubice dobijati manje kazne nego sto se vani daje za ubistvo bilo koje zivotinje.Dokle god budu sramotno niske kazne takve stvari ce se i dogadjati.

16/2/08 18:33  
Anonymous Anonimno said...

ma mamu im jebem obojici

23/2/08 21:28  
Anonymous Anonimno said...

ma jebem vam ja svima mater sta serete kad nemate blage sta se desavalo zato bolje vam je da se djabe ne prosipate a halapa je to sigurno zasluzio a nije da isakovica branim jer znam momka.

27/2/08 20:16  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.