14.2.08

Bez pogovora
Mala scena Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici preksinoć je "ubilježila" još jednu premijeru, ovaj put po djelubritanskog reditelja Harolda Pintera. Nakon što je izveo kao svoju diplomsku predstavu, u aprilu prošle godine, član Glumačkog ansambla BNP-a Adis Mehanović i njegov kolega Siniša Vidović izveli su preksinoć "Bez pogovora" u režiji tanje Miletić - Oručević.
Mehanović je uz mentorstvo iste rediteljice ovu predstavu izveo kao svoju diplomsku predstavu na Fakultetu humanističkih nauka odsjek gluma-dramska umjetnost, pri Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, da bi ona zaživjela i svoje premijerno izvođenje na Maloj sceni. Mehanović je dvije i po godine član Glumačkog ansambla, dok se Vidović krajem 206., kao pripravnik pridružio ansamblu.
Predstava "Bez pogovora", originalnog naziva "The Dumb Waiter" djelo je Nobelovom nagradom za književnost iz 2005. proslavljenog reditelja, koji je zaintrigirao mlade glumce i rediteljku, koji su odabrali ovo djelo, napravili pun pogodak, što se vidjelo i na premijeri. Adis i Siniša su učestvovali i u kreiranju kostima i scenografskih elemenata, dok je za izbor muzike bila zadužena rediteljka.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

...samo tako omladino!Clanovi BNP-a,nekada Zenicko narodno pozoriste,ovih posljednjih nekoliko mjeseci,zaista demantuju sve glasine o javasluku u toj; jednom davno cuvenoj pozorisnoj kuci.Znaci Fejzaga i ekipa ipak rade nesto..,i to ne nesto;neko jako marljivo i dobro,sto je za svaku pohvalu!
Pozdrav mom drugu Borisson-u i ostalim ukucanima...

15/2/08 00:40  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.