18.2.08

Hamza Alić

Bh. olimpijac Hamza Alić (29 godina), s dužinom novog ličnog rekorda od 20, 23 metra pobjedio je 8. februara na Balkanskim dvoranskim igrama u Atini. Ovim se rezultatom visoko vinuo i na svjetskoj ljestvici najboljih kuglaša, gdje se trenutno nalazi se na desetom mjestu, a zanimljivo je da je ispred našeg reprezentativca čak šest Amerikanaca i jedan Jamajčanin.
Samo su Bjelorus Andrei Mikhnevich (20, 77 m) i Njemac Peter Sack (20, 41 m) od evropskih bacača bolji od Alića.
- Ovo je period kada neki bacači ne žele nastupati, ili se pripremaju za nešto kasnije nastupe, koji će uslijediti neposredno pred Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje će se ove godine održati od 7. do 9. marta u Valenciji. Međutim, bilo kako bilo, jeste da ova lista nije prava slika stanja u svjetskom i evropskom poretku u kugli, ali ju je lijepo vidjeti- kroz smijeh će Alić.
On ističe da je rezultat iz Atine upravo onakav kakav su on i njegov trener Mehmed Skender, s kojim, nakon tri godine, pred ovu sezonu obnovio saradnju, i planirali postići za ovu fazu priprema.
- Plan je bio prebaciti 20 metara, a, eto, uspio sam prebaciti i lični rekord (20, 09). Plan za ljeto je da prebacim 20, 60 metara, što bi bio odličan rezultat i nada da bi u Pekingu, možda, mogao i u finale- kaže Alić, koji ističe da ga nakon Valencije, 15. i 16. marta, očekuje nastup na Zimskom prvenstvu Evrope u bacačkim disciplinama, koje će se održati u Splitu.
- Nakon Valencije i Splita odmah počinjemo pripreme za ljetne nastupe, koji će, ipak, biti samo prolazne stanice za Peking. Volio bih kada bih uspio u Peking otići s A- normom, koja za kuglu izniosi 20, 30 metara, jer to bi značilo da bi i još neko s B- normom mogao nastupiti na Olimpijadi. Kako sada stvari stoje, to bi mogao biti moj prijatelj Kemal Mešić. Bila bi mi velika želja da i on dobije priliku da nastupi na OI- kaže Alić.
Alićev sin Arfan 25. februara proslavit će svoj prvi rođendan, ali će babo, za razliku od prošle godine, kada je zbog rođenja sina propustio nastup na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu, ovoga puta biti daleko od kuće.
- Do kraja sedmice, 17 ili 18. februara, putujem na pripreme u Sloveniju, gdje će ostati 15 dana i gdje će nastupiti i na jednom mitingu. Žao mi je što za prvi rođendan sina neću biti kući, ali ovoga puta zaista ne mogu odgoditi put- kaže Alić.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

íiskrene cestitke za sve postignuto do sada.Eto moj Hamza koliko zenicani vole svoje uspjesne,nisu u stanju ti ni cestitat za sve sto im na taj nacin grad predstavljas,ali d akazes da ides iz grada svi bi nasli za shodno da te ispljuju.Sretno ti bilo i puno zdravlja

20/2/08 02:37  
Anonymous Anonimno said...

Alicu ili ko ga poznaje ,molim t ezbog tvojih buducih stvari i sponzorstva moli te da se javis na mail zeprivat3@gmail.com

24/2/08 03:52  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.