18.2.08

Saopćenje MUP-a


Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je tokom proteklog vikenda na području cijelog kantona preduzelo pojačane represivne mjere u skladu sa Planom preduzimanja pojačanih mjera i aktivnosti na poboljšanju bezbjedonosnog stanja, saopćeno je jučer. Uokviru planiranih mjera, uz asistenciju pripadnika Jedinice za podršku MUP-a ZDK, pretreseno je pet objekata, („Gatto“, „Collegium club“, „Fortuna“, „Žurnal“ i „Avanti“), te su oduzeti automatska puška, dva pištolja, tri palice, nož, paketića marihuane, dva CS spreja i jedna UKT stanica. Zbog parkiranja na zabranjenim mjestima prekršiocima uručeno 36 prekršajnih naloga, a jedno vozilo je zbog potreba pregleda prevezeno pred prostorije MUP-a.Specijalci su na području Visokog i Zenice pronašli dva pištolja, a pripadnici Jedinice za bezbjednost saobraćaja oduzeli su jedan gasni pištolj. Ukupno je zbog prekršaja ili krivičnih djela privedeno devet osoba, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

10 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Da li su ovi svi artikli neophodni uz vecernju kaficu.Nesto se ne sjecam ovoga dok sam ja izlazio.Ili sam samo malo konzervetivan tip,pa ne znam sta danas pali curice.

18/2/08 15:05  
Anonymous Anonimno said...

...i svi privedeni ce dobiti max. 500 KM kazne, a ovo sto je oduzeto, njima nece biti problem ponovo nabaviti!

a i oni su izgleda sitne ribe, jer velike su imale dojavu, pa na vrijeme pobjegle!

nazalost!

18/2/08 15:21  
Anonymous Anonimno said...

paketicha marihuane,he he ..mene bi bilo sram...svaka chast na potjeri za oruzjem i zlikovcima,sloboda marihuani....nikog glava od nje ne zeboli, pogotovo agresije shto se tiche...nazhalost u bosni(kó i u jebenoj americi ili josh u jebenijem iranu) posjedovanje malo marihuaniice je zlochin...u tom sluchaju...fuck ,fuck,fuck....
POLICE......
PABLO..

18/2/08 18:14  
Anonymous Anonimno said...

jadna ti majka, ko je ovo kreno s kalashom na kahvu?

18/2/08 18:27  
Anonymous Anonimno said...

KESICA TRAVE PORED ALATA STO UBIJA.

18/2/08 19:23  
Anonymous Anonimno said...

ovaj sa kalashem mozda je bio kostunica svratio na kaficu i kratku

18/2/08 22:55  
Anonymous Anonimno said...

ono sto mene interesuje je, uz pomoc kojih trikova je moguce "sakriti" kalasnjikov kad se ide u kafanu? Hajde, pistolj, noz, pa cak i palica, to mi je sve savrseno jasno, ali kako to funkcionise s kalasnjikovim?

19/2/08 12:15  
Anonymous Anonimno said...

Zabio ga duboko u paksu a spremnik u unutrasnji dzep.:O

19/2/08 16:18  
Anonymous Anonimno said...

da ne procitah tekst pomislio bih da je policija uhapsila Punishera i razoruzala ga. i pride Fliksa iz blatuse te mu zaplijenila zeljastu materiju koja asocira na zeljastu materiju.

20/2/08 18:44  
Anonymous Anonimno said...

kolega boli glava ako je losa roba ;)
a ove 2 srebrne toke su fine pravo.trebat ce nam ucimo se na svojim tjelima

22/2/08 07:54  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.