16.2.08

Košarka

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2009. u Poljskoj nastupati u D-grupi s Izraelom, Češkom i Velikom Britanijom, odlučeno je današnjim žrijebom u Veneciji. Prvi susret košarkaši BiH odigrat će 20. augusta u Češkoj. Pregled svih grupa:A-grupa: Finska, Italija, Mađarska, Bugarska i Srbija; B-grupa: Latvija, Portugal, Estonija i Makedonija; C-grupa: Turska, Francuska, Belgija i Ukrajina; D-grupa: Izrael, Češka, BiH i Velika Britanija; Pobjednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije plasirat će se na EP.


Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2009. godine nastupati u B-grupi sa selekcijama Turske, Finske, Italije i Poljske, odlučeno je današnjim žrijebom u Veneciji.Košarkašice BiH prvi susret će odigrat će 13. augusta protiv Finske. U drugom kolu su slobodne, dok u trećem kolu 20. augusta dočekuju Italiju. Pregled svih grupa:A-grupa: Njemačka, Ukrajina, Litvanija, Izrael, Velika Britanija; B-grupa: Turska, Finska, Italija, Poljska, BiH; C-grupa: Rumunija, Slovačka, Francuska, Hrvatska, Mađarska; D-grupa: Srbija, Bugarska, Belgija, Grčka. Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, te dvije najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman na EP.


U Veneciji je danas obavljeno izvlačenje kvalifikacijskih grupa za evropska košarkaška prvenstva u svim starosnim kategorijama. U konkurenciji juniora (U-18) reprezentacija BiH će u kvalifikacijama B-divizije u Szombathelyju - Mađarska, nastupati u grupi s Austrijom, Finskom i Poljskom, dok su juniorke BiH u grupi sa Latvijom, Slovenijom i Njemačkom. Ovaj turnir odigrat će se u Skoplju.Muška kadetska reprezentacija BiH (U-16) će u kvalifikacijama za EP B-divizije nastupati u grupi s Crnom Gorom, Austrijom, Islandom, Holandijom i Danskom. Turnit će biti održan u Sarajevu. Kadetkinje BiH nastupat će na turniru B-divizije u Pravetzu (Bugarska), a u grupi su sa selekcijama Estonije, Holandije i Slovačke. Finalisti turnira B-divizije izborit će plasman u A-diviziju u narednoj sezoni.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.