14.2.08

29.februar





Vlasnik kompanije «Džananović» d.o.o. Zenica Salko Džananović danas je zajedno sa svojim saradnicima objavio da će se svečano otvorenje Trgovačkog centra i hotela «Zenica» u sklopu Poslovno-sportskog centra Kamberovića polje dogoditi 29. februara u 15 sati. «Nakon 22 mjeseca velikih radova koje je izvodila 31 kompanija iz BiH i inostranstva došao je trenutak da objavimo da će najveći trgovački centar u BiH biti otvoren 29. februara i da će tu čast imati Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, koji je najzaslužniji što je u Zenici došlo do izgradnje ovako savremenog kompleksa», objavio je Salko Džananović, investitor projekta. Posao u trgovačkom centru i hotelu, dobit će oko hiljadu ljudi. Trgovački centar ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove dvije etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudit će više od stotinu domaćih i inostranih preduzeća. «Hotel Zenica jedan je od najmodernijih u ovom dijelu Evrope. Raspolaže s 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim i je i tzv. predsjednički s oko 200kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, velnes centar, bazen i mnoštvo drugih sadržaja», izjavio je Ajdin Džananović, direktor hotela «Zenica», prvog bh. hotela s pet zvjezdica.Investitori očekuju da će trgovački centar dnevno posjetiti i do deset hiljada posjetilaca.
OBAVEZNO POGLEDAJTE SLIDESHOW - trajanje 8 minuta (12 MB, format-wmv)

25 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ado svaka cast za slike ;a svim kompanijama koje ucestvuju puno uspjeha;;prelijepo je

14/2/08 18:09  
Anonymous Anonimno said...

prekrasno i cestitke i svakako zelje za uspjeh.To treba biti prava Zenica,jos jednom sve pohvale.

14/2/08 18:39  
Anonymous Anonimno said...

Sve je tacno,ali to da ima 5 zvjezdica nema sanse,bar ne po svjetskim standardima!

14/2/08 22:28  
Anonymous Anonimno said...

Zenico ne daj se..,Vijest da ce se zaposliti oko 1000 nasih sugradana;vise je neko za svaku pohvalu!Svako vam dobro bivsi sugradzanin iz daljine...

14/2/08 22:55  
Anonymous Anonimno said...

eto ti znas sta su svjetski standardi.

Dosta je tih zajebanih konkluzija, evropski standardit, norme, nivoi vaki naki, poceli ste koristi te postapalice a neznate ni nabrojati 'najnovije' standarde!

Sretno svim novozaposlemim i upravi preduzeca!

14/2/08 23:00  
Anonymous Anonimno said...

Halo ljudi,vi mislite da jedan Dzananovic moze napraviti Hotel sa pravih 5 zvjezdica??? TO je smijesno,majke mi.

15/2/08 00:58  
Anonymous Anonimno said...

Anonimni sa "pet zvijezdica", kaj ti znas sta je 5 zvjezdica.Takvi smo mi bosanci, guramo nos di ne trebamo, recenziramo ono u sto se ne razumjemo.Da ima jednu zvjezdicu, ja bi reka da ima 10 jer je to ZENIČKO...pozdravi i sretno novozaposlenim...

15/2/08 01:01  
Anonymous Anonimno said...

Danas sam bio tamo i stvarno sam odusevljen.... za 10!

Pogledajte sta sam ja "zabiljezio" pa prosudite..

www.mirzasubasic.tk

15/2/08 01:10  
Anonymous Anonimno said...

00:58 Kako te samo nije sramota odmah srati.Gadovi jedni ljubomorni i pakosni.Glavu dajemda nisi nikada boravio u hotelu sa dvije zvjezdice,negdje si nesto procitao samo.Crknite sto vi u zivotu niste nista postigli pa zavidite cijelom svijetu.Reci majmune jedan ,svaka mu cast kada je toliko lud da tu tebi investira i mozda i tvoga nekoga uposli.Dzananovicu sve cestitke.

15/2/08 01:24  
Blogger AK80 said...

dali je to Dzananovic...ili je to "neko" drugi...imalo bi se sta pisati o ovoj temi...ali to nama obicnim smrtnicima nije bitno....bitno je da imamo objekat koji je kao ovaj...dabogda ih jos bilo 10 u Zenici...ne interesujeme ko ce ih praviti...

I neserite o zvjezdicama...do sada nismo imali nikakav hotel u gradu!

15/2/08 08:34  
Anonymous Anonimno said...

Sta zna seljak sta je Internacional. Cuj nismo imali hotel. Nije bio napucan, nije mamio zlatnim cesmama, ali je bio tu. I ostace najbolji u tom gradu dok ga ne sruse.

15/2/08 10:35  
Anonymous Anonimno said...

Uvijek cu radije posjetiti Internacional i odsjesti u njemu nego u ovim novokomponovanim vlasnickim 'zdanjima'.

Dzananovicu, imas 4 klijenta manje godisnje. Uzdravlje.

15/2/08 10:44  
Anonymous Anonimno said...

naravno, Internacional ce biti najbolji svima onima koji su o trosku Zeljezare dzabana pili i dernecili, guzili po dzabnim sobama, komunjarama koji i sad imaju otvoren racun...a to sto muzgavu casu dobijete i sto je plus 4 samo bilo neki dan u sali za rucavanje...to je nebitno...bitna je tradicija...
debili, prestanite zivjeti od tradicije...
Smeta vam Dzananovic jer nije vas... jer se ne mozete narokati viskija na njegov racun...

15/2/08 10:44  
Anonymous Anonimno said...

kakve gluposti pricate oko Zvjezdica?
Ministarstvo za turizam Federacije ima utvrdjene standarde koje mozete naci na njihovoj stranici ili zatraziti emailom. Ne pita se ni salku a vas pogotovo... jebote, to kao u SAD se pita nekog za zvjezdice...imate standard, opis sta morra imati... Ado nije napisao, sljedece sedmice dolazi komisija Ministarstva da utvrdi sta sve posjeduje hotel i koliko ce mu dodjeliti, cetiri ili pet zvjezdica...a posto ne mozete ama bas nista prigovoriti za izgled, kao sto ste ranije pisali da su zidovi pretamni, tepih prejeftin,boje u kupatilu drecave, plazme TV premale...sad vam smeta koliko ce imati zvjezdica...stvarno ste bolesnici. Fuj.

15/2/08 10:47  
Anonymous Anonimno said...

nevjerovatno.
Cuj, novokomponovana vlasnicka zdanja? Ko je ovo definisao, Ivo Andric? Slusaj papak, ti ne bi odsjedao u hotelu da ovaj grad osjecas svojim... a sjedi u Interu, mrzni se, cekaj da te neljubazni konobar polije supom. Mozda ii u "Zenici" bude isto, ali ja barem necu sa predrasudom seljaka koji je vidio cestu sa dvije trake i odmah zamrzio zenicke sokake, doci i reci, fuj, ovo nije nase, socijalisticko... Idi onda u Rudar, jos bolje...tamo ti kazu STA CES... to ste drugovi vi naucili

15/2/08 10:53  
Anonymous Anonimno said...

Joj Zenicana i majke. Ako se ti zgrazas Intera i Rudara, onda se tu nema sta dodati. Idi bolan puni dzepove Zovkama, Kalenima i Dzananovicima. Nista drugo u zivotu nisi ni vidio.

15/2/08 11:48  
Anonymous Anonimno said...

a kome ti punis dzepove? raznoraznim pijanim ublehasima koji krcme drzavne pare...zaboli me kita za gore nabrojane, alid a te podsjetim...oni su privatnici i paze na svaku marku...a ovi tvoji dragi su krcmili od tebe, mene, pravili tulume po moru, odmaralista sve ko za narodno dobro...ma daj, nece se rasprava odvest na socijalizam i kapitalizam. Jel ti u kafanu matereti ides tako sto znas ko je gazda? Kad odes na more pitas lis e ciji je apartman ili hotel gdje odsjednes, cija je avio tvrrtka kojom putujes? aaa, ne, tebi smeta nase, a valja tudje. Tako je pola ovdje komentara kojima se pljuje nesto najbolje sto je Zenica dobila u zadnjih 50 godina. zasto? Jer to nije uradio taj papak koji pljuje. Uradio je Dzananovic, a on je u tvojoj percepciji seljak. E meni je drazi seljak koji napravi 70000 kvadrata poslovnog centra, luksuzni hotel i placa gradnju dvorane. Dva dobra na dvije strane. A da se vas pita, bio vam je Pasalic cetiri godine nacelnik, sto nije izgradio dvoranu? fuj, ovaj grad mis e sve vise gadi...

15/2/08 12:02  
Anonymous Anonimno said...

ljudi smirite se,cinjenica je da ovaj hotel nemoze imati 5 zvezdica,otidji u sheraton u berlin,paris i udji u hotel Zenica,pa ces vidjeti razlike u standardu!

15/2/08 12:42  
Anonymous Anonimno said...

Super ovo sve izgleda!

Jeli neko zna koji ce shoppovi sve da budu?

Vidim samo Zlatara Celje i nazalost KOnzum.

15/2/08 13:34  
Anonymous Anonimno said...

Puma Shop,New Yorker,Martimex,LG SHOP,Lacoste,jedna banka,jedna brokerska kuca,dvije apoteke,Benneton,Levis.....

15/2/08 16:33  
Anonymous Anonimno said...

Kako znas da ce biti New Yorker? jesi ti to cuo ili si vidio u PSC da prave radnju?

15/2/08 16:35  
Anonymous Anonimno said...

Postovana gospodo,zalite sami sebe.da li je moguce da vama u zenici moze smetati nesto poput ovoga .Ne to je samo zavist.Da li bi mozda bili sretniji da Vam je to pravio neko iz Sarajeva,Tuzle,Mostara,Banja Luke.Da li treba sada napraviti proteste sto ce stadione UEFE i FIFE koji ce se graditi na crkvickom brdu,dobiti i neka od zenickih firmi.Zeljeli bi ste da oni niste ne rade ali da vi imate posao.Koji st evi bolesni sljam.A ova preseravanjaa o zvjezdicama,ma sta to kome znaci sem porezne uprave.Peta zvjezdica oznacava kolicinu parkirnih mjesta,bazene,sport.terene i gluposti i dodatni sadrzaji koji su uglavnom van hotela.Hotel LAV u ljubljani najexcluzivniji hotel ima 3 zvjezdice jer je na trotoaru i nema niti jedno parkirno mjesto.Jedna Budimpesta ima samo tri hotela sa 5 zvjeszdica.nista posebno luxuzno sem klijentele i cijena.(prenociste kosta od 800 do 3.000 eura),a i tamo su plazme 51cm dijagonale,slucajno sam im ja ugradjivao,pa znam.To vam treba??I ti hoteli su puni non stop,ali i taj grad ima 3 miliona stanovnika ,koliko nema sva Bosna.Kako ste samo prokleti boze moj.Da hoce ovaj Adin satelit sa pocetka danasnjih vijesti pasti na Vas,a da sve pare Ameri na kraju daju Dzananovicu i dok tamo budu boravili i vodili istragu da borave u njegovom Hotelu , da moze da napravi jos bolje i ljepse,a da vi patite ionako stradali od satelita.Zelim zlo svim pakosnicima.Pohvalite covjeka i budite sretni sto i to imate ,kakvi ste.

15/2/08 16:44  
Anonymous Anonimno said...

Aferim, samo nek satelit padne na gradsku deponiju sidje, nek niko ne nastrada a amerikanci izgrade do kraja gradsku deponiju,trose pare u Dzananovicevom hotelu, jedu pite iz Ladjane,tove se kolacima iz Evrope kupuju hljeb od Salcinovica,piju kafu u Bordeauxu...i...i nek svi budemo nafakali!:) Amin!

15/2/08 22:27  
Anonymous Anonimno said...

Bio sam tamo,tako je Salko DZ. rekao... bice New Yorker!Prvi u BiH imat cemo NEW YORKER SHOP!

16/2/08 08:18  
Anonymous Anonimno said...

zivim u austriji(molim bez onog glupog prepucavanja dijaspora-ze,jer mi je toga pun film) i taj new yorker nije nista posebno,tamo se vecinom oblace ova glupa austrijska djeca do 15godina, nije mi jasno zasto se raja u ze toliko nafurala na njega?!?

17/2/08 15:05  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.