27.2.08

Španski


Nogometaši zeničkog Čelika su nedavno dobili kolegu, 25-godišnjeg veznog igrača Kristijana Hernana Ravanijeru. temperametni Argentinac je već postao miljenik kolega, koji su ga opskrbili kolekcijom CD-ova omiljenih "Gipsy Kingsa", a svaki slobodan trenutak provode uz riječnik španskog. - S obzirom da imamo predznanje iz sapunica, odlučili smo da je lakše da mi usavršimo španski, nego da Kristijan uči bosanski. Ipak ćemo ga naučiti da se može snaći u gradu i kupovini, a za ostatak priče mi ćemo se potruditi sa španskim, kažu nam nogometaši Čelika.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

zivjeli gipsy stereotipi!

27/2/08 15:04  
Anonymous Anonimno said...

divan primjer kolegijalnosti,od malih celikovaca mogli bi puno da nauce glamulozni Njemacki fudbaleri.

28/2/08 10:24  
Anonymous Anonimno said...

watafaka,nenormalno...neka njih dvaestorica uce spanski,a on jedan ne mora bosanski..he he..naravno da je super da bosanac uci spanski,bogatiji je za jedan strani jezik i PLUS moze ispirat mozak spanskim sapunicamam ali nikakve logike jedan prema dvaes't..nek mu je uspjesan nastup za crveno crne...
forza celik...

28/2/08 13:52  
Anonymous Anonimno said...

derace vas zeljo i to na spanski nacin, kao iz spanskih sapunica.

1/3/08 10:15  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.