20.2.08

Pretres





Pripadnici Federalnog MUP-a jučer su oko 6,30 započeli pretres kuće i dvorišnih objekata kuće u zeničkom prigradskom naselju Pečuj, u Vrandučkoj ulici na broju 54. Predmet pretresa, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH Jadranke Lokmić - Misirača, a po usmenom odobrenju Suda BiH, bila je imovina naturalizovanog Bosanca porijeklom iz Tunisa, Kalifa Ben Alija Ben Ine (Khalif Ben Ali Ben Ina), koji u kući živi sa suprugom i četvero djece.
Ben Ina je nezaposlen, a povremeno se bavi prodajom robe ili fizičkim poslovima. Kako nam je potvrđeno, policija je tragala za "širokim spektrom nedozvoljenih stvari, od vatrenog oružja do nuklearnog i biološkog materijala, uređaja za daljinsko aktiviranje eksploziva i slično".- Nalog je izdat uopćeno, kao pretres radi pretresa. Nisu tražili ništa konkretno, a tražili su bilo šta da ima veze sa bilo čim, kazao je za "Dnevni avaz" advokat Dževad Kadribašić. On i Ajman Avad (Awad), predsjednik Udruženja naturalizovanih državljana BiH, koji je iz susjdne ulice promatrao pretres, kažu da se je isključivi cilj pretresa "pritisak na ljude radi njihovog odlaska iz BiH".
- Ben Ina nije mogao biti osumnjičen da finansira terorizam kao Feršiši, Munir Silini i drugi kojima su pretresane kuće, jer jedva sastavlja kraj sa krajem. prije nekoliko dana telefonom kući ga je pozvao izvjesni Malik, pripadnik OSA-e, nudio mu angažman, pomoć, da se nađu negdje u Zenici. Posavjetovao sam ga da to ne čini, nego da ako Obavještajna služba BiH ima nešto, neka dođu sa pozivom, službeno. Onda mu je taj obavještajac rekao "sad ćeš imati problema sa nama, sad ćeš vidjeti šta ćemo ti napraviti". Zato smo očekivali da problemi počnu. Sad je mirni čovjek u očima komšija terorista, problem. Svi su gledali kako mu specijalci upadaju u kuću. Ben Ina ima bh. državljanstvo, prošao je reviziju, nije mu oduzeto i legalni je državljanin BiH. Nažalost, država BiH nastavlja terorisati svoje građane, a mi ukazivati da se to sutra može dogoditi svakom, kazao nam je Avad nakon pretresa.

9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Sramota! Bolje neka se bave drugim mnogo vecim problemima u nasem drustvu kojih je na pretek.

20/2/08 14:12  
Anonymous Anonimno said...

sta su vise zagrizli na tog covjeka ko da je bin laden..ma sta ce mogu na jadnike napadat i obicne ljude a oni sto,ne kradu,nego metu,nemogu im nista.ccc

20/2/08 20:58  
Anonymous Anonimno said...

najlakse je po nevinima sto ne pretresaju nasera i druge orangutane vec obicne bijednike...

20/2/08 23:18  
Anonymous Anonimno said...

jest jarane, pa vidis mu na faci da nije to "taj"
ps.ado mozes li molim te iskljuciti ovo glupo ukucavanje slova...pls

21/2/08 01:17  
Anonymous Anonimno said...

Al zamisli tražili mu nuklearno oružje, pa ni sadam husein i onako jaka država ga nije imala.Joj što se i provaljujemo.Tito dragi...

21/2/08 08:01  
Anonymous Anonimno said...

Ne radi nista? Od cega zivi? Sto ne razmislite malo? Ko ga finansira?

21/2/08 08:04  
Anonymous Anonimno said...

Ti ga ne finansiraš uglavnom.Ko finansira svu ovu sirotinju, kako i od čega narod živi.Da i njih možda Bin buladen ne finansira.Da jest tako to bi se već otkrilo.Ali još im nismo našli nuklearno oružje u jorganima. To je jako zanimljivo.

21/2/08 14:01  
Anonymous Anonimno said...

Stvarno dobar cirkus i gluposti.U jednom ga policija optuzuje kao nezaposlen i kao nema od ceag da zivi a u drugom mu se pretres vrsi zbog nuklearnog oruzija.Pa da li to stvarno ima iko pameti.Kao da se uranijum i slicne gluposti po pijaci kupuju.i da kostaju 10-20km ova.pa nije to mobitel ljudi.Ali svakako im se zahvali na komplimentu.Tako su i od Pirseta zvijezdu napravili.Zatvore ga sto je krao cumur ili (ugalj) iz vagona na saraajevskoj,gdje je nekada pruga bila,a stan mu pretresaju kao zbog falsifikovanih dolara i proizvodnje ilegalnog viskija.On je sve stekao zatvorskom slavom,a najveci domet mu je obijanje kioska.Napravite to i od Alija.Od jadne nule stvorite zvijezdu iz nuklearnog programa.Bravo sudstvo i policijo,u vasim tintarama se nista nikada promijeniti nece.Zar stvarno mislite da je BiH vrijedna iznosa neke nuklearne gluposti.Dobro kaze 23:18 Naseru gospodo idite,tamo imate sta za naci.On je i Fadilov skladistar,sta ste se sirotinje dojebali.Ljutite se i reagujete kada Vas bosance svrstavaju,srbima ,katolicima muslimanima.A sta ste eto Vi drugaciji od svih a i amerikanaca,samo je li Arap odmah je terorista.Mozda bi se trebali svi polako poceti baviti i razmisljanjem da li i taj Bin Laden postoji ili je samo masta glupe Amerike.Kao sto mi djeci sve lazemo na djeda mraza,tako oni sve svaljuju na bin Ladena.

21/2/08 14:21  
Anonymous Anonimno said...

pa dobro mozda zato sto su obojica bradati ;)

21/2/08 14:37  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.