14.3.08

CCI o ZDK


Nevladina organizacija (NVO) Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavio je jučer u Zenici izvještaj o radu Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2007. godinu. U sažetku izvještaja, prema koordinatoru CCI-a Rasimu Džeki, navodi se da su Vlada i Skupština ZDK u većoj mjeri realizirale programe, ali su izostala sistemska rješenja tokom 2007. godine. Međutim, menadžeri CCI-a su pojasnili daje "predmet analize bila samo 2007.", te da nemaju informaciju da li su ti "nedostajući" zakoni usvojeni prije ili poslije promatranog perioda.Prema Izvještaju, Vlada je realizirala 91, a Skupština 72 posto planiranih obaveza, po čemu je ZDK odmah iz Kantona Sarajevo. Vlada je razmatrala 1.150, a skupština 101 tačku dnevnog reda. Međutim, tri poslanika Skupštine ZDK, Asmira Kalabić - Čabrić (Stranka za BiH), te Emina Šahinović i Muris Jabandžić (BPS), prema ocjeni CCI-a, nisu uputili niti jedan amandman, zastupničko pitanje ili inicijativu tokom 2007. godine.
Službenici CCI-a prezentaciju Izvještaja započeli su sa "dobar dan i selam alejkum, kako se to kaže kod vas u Ze - do kantonu", što je izazvalo revolt i reakciju prisutnih novinara, nakon čega su usljedila mnogobrojna izvinjenja i molba da novinari "zaborave" mali "nesporazum" sa početka prezentacije.

8 Comments:

Anonymous Anonimno said...

STO SU SE BUNILI NOVINARI,STA JE RAZLOG?

14/3/08 15:22  
Anonymous Anonimno said...

zasto bi selam bio odrednica ZEDO kantona, ako ovi likovi dolaze iz SA ili neke druge sredine...?

novinari se nisu bunili zbog selama, nego zbog KAKO SE TO KAZE U VAS...

14/3/08 15:32  
Blogger amar said...

Autor je uklonio komentar.

14/3/08 16:02  
Anonymous Anonimno said...

[sarcasm]S obzirom da se jedino u ZE-DO kantonu brane vehabije i odrzavaju skupovi podrske, ne vidim sta su rekli pogresno[/sarcasm]

Naravno ovo meni kao gradjanu kantona smeta,ali ko nam je kriv ..

14/3/08 16:03  
Anonymous Anonimno said...

sellam svima pogotovo onima kojim smeta,ovdje se ne radi o ,,sellamu'' nego o drugom dijelu recenice.

14/3/08 18:25  
Anonymous Anonimno said...

i da nisu nazvali Selam osuo bih po njima i njihovom 'teskom' radu.
Nek nadju sebi posten poso ovi iz cci, kome oni prosipaju supljake.
Pa hoceli vam doc vise u glavu, nam je pun kofer ovih nevladinih udruga.

Koga si ti dosao kritikovati i pametovati, nikad bolje nije radio kanton!
Jest da se moze i bolje ali ovaj kantonalni mandat je za pohvalu kakva je prije bio.

Zato cci haj malo razguzlaj za Focu, Bijeljinu.Laktase pa stisni tamo pametovat!!!

Misevi nazad u rupe bez kineskih odijela

14/3/08 19:08  
Anonymous Anonimno said...

Ovaj sto kaze da u ZDK podrzavaju vehabije...

hajd mi pojasni kakve vehabije imaju veze sa selamom?

Ja nazivam selam, moja nena od 84 godine naziva selam, a ni jedno ni drugo nismo vehabije? Odakle Ti pravo da cijeli jedan pozdrav, koji ako ne znas sta znaci, mogu Ti protumaciti, identifikujes sa jednom sektom, koja promovira na pogresan i krivi nacin nesto ... Dakle iz mojih rijeci vidis da sam protiv njih, ali ne dam nikom da identifikuje selam i vehabije...

15/3/08 09:57  
Anonymous Anonimno said...

gdje dima ima ,mosh se i ugrijat'.....

Pablo..

15/3/08 20:45  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.