5.3.08

Zeničko proljeće 2008


Trinaesta kulturna manifestacija Zeničko proljeće održati će se od 20. marta do 12. aprila, kazao je predsjednik organizacionog odbora Zijad Softić. Budžet cjelokupnog programa je 70.000 KM; a od sedamdeset programa koji su konkurisali, odabrano je trideset programa koji će biti izvedeni u danima "Proljeća".
Od 20. marta Zeničani i gosti grada moći će vidjeti trinaest muzičkih programa, a predviđeno je da osim pozorišnih predstava BNP Zenica, gostuju i članovi Narodnog pozorišta Sarajevo. Kao i svake godine, biće upriličen Aprilski likovni salon, te izbor najboljeg književnog rada.
Među učesnicima ove godine će biti i umjetnici koji su nekada radili u Zenici, a danas djeluju negdje u inostranstvu. Između ostalih, to su Goran Čaušević (Švedska), koji će promovirati djelo Sevdalinke u obradi i Mario Brancaglioni (Švedska), koji će prirediti izložbu karikatura i ilustracija. Na ovogodišnjem Zeničkom Proljeću učestvuju umjetnici iz Gruzije, Slovenije, Hrvatske, Holandije, Švedske, Mađarske i BiH, saopćeno je jučer.


2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Fejza & mala raja pokupise 70.000,00 KM opet. Al neka, sad ce Kanton reviziju pravit pa zapuhati mishevima za vrat.

5/3/08 13:05  
Anonymous Anonimno said...

CCCC umjesto da se svi zajedno veselimo kulturnim desavanjima u nasem gradu(NAPOKON!!!),iz coska se,po ko zna koji put,javljaju likovi s` zluradim komentarima...no,to smo mi...

6/3/08 09:05  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.