14.2.08

Dom štampeBivši radnici zeničkog "Doma štampe" jučer su se okupili ispred zgrade preduzeća u centru Zenice , želeći izraziti nezadovoljstvo načinom vođenja stečajnog postupka koji je u «Domu štampe» pokrenut 26. marta 2007. godine.
- Radnici na ime neisplaćenih plaća potražuju između 15.000 i 20.000 KM, a stečajni upravnik zapošljava ljude "sa strane", za zgradu koja se prodaje nema zainteresovanih, kaže Semir Hodžić, bivši prvi čovjek sindikata ove ugašene firme.
- Stečajni upravitelj je prodao mašinu četverobojku, neke prostore, jednu jednobojnu mašinu, cilindar, a da nije do danas nama isplaćeno ni KM, ni otpremnine, ničeg, izašli smo iz firme bez KM, kaže Hodžić. Radnici "Doma štampe" tvrde da se imovina ovog preduzeća “krčmi, odlazi u bescjenje, da su aktivirane dvije vrlo sumnjive hipoteke, te da tužilaštvo ništa nije uradilo po zahtjevu radnika za pokretanje istrage".
- Otpušteni radnici namjeravaju od sutra (danas, op.a.) svakodnevno dolaziti na posao u zgradu dok im se ne isplati osam plata koje im duguju, kaže Hodžić. Stečajni upravnik «Doma štampe» Asim Sunulahpašić planira prodajom nekretnina u vlasništvu preduzeća, izmiriti obaveze koje premašuju tri miliona KM, a u manjem obimu i u iznajmljenim prostorijama u Poslovnoj zoni Zenica 1 pokrenuti ponovno rad "novog Doma štampe".

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Dragi moj Dom stampe,vidis koliko ste interesantni ovome gradu,da niko nije nasao za shodno ni prokomentarisati Vas slucaj.A i sto bi ovdje se samo radi o sudbinama ljudi,a kome su oni u tome gradu bitni.Vidjet ces frke kada neki siptarcina dodje da za male pare kupi objekat.To niste smjeli dati u prodaju.Jos za to ima spasa.Promijenite nesto u odnosu prema radi i izbacite najslabije karike.Mozda ima stranih partnera koji bi vas vratili u zivot

18/2/08 11:02  
Anonymous Anonimno said...

Bojim se da je vec kasno.Ja znam za strojeve koje je posjedovao dom stampe.Jedan cetverobojni stroj ne postoji na trzistu,star minimum 10-15 godina,repariran,ispod 2,o i 2,5 miliona eura.Molim tebe ado da se aktiviras malo i posaljes tuzilastvo u taj Dom stampe.pa sramota je to i za grad i za te ljude.Koji stecajni jadni Asim,ne zna gdje je supalj.Prodajom te nasine moze se popisati sada na firmu.Za tako mali dug se u bilo kom cosku susjedne zemlje i evrope mogao naci zakupac ili novi samo direktor bez cirkuskih protokola nacionalnih pripadnosti.Sve stamparije u svijetu egzistiraju ,samo jedna ne.Mozda dragi sugradjani,tuzioci,i radnici stamparstva niste znali podatak da je izdavastvo,a najprfitabilniji biznis u svijetu,i nalazi se na prvom mjestu,a osnova izdavastva je vasa djelatnost.Zalosno.Dug radnicima od 20.000 km se nadje gdje zelite.Zaustavite to kako znate i umijete

18/2/08 11:20  
Anonymous Anonimno said...

Poznavajuci vam kriminalce direktore koji su vas vodili,bio sam ubjedjen da ste duzni min.20 miliona,a da drzava dozvoli to sto sada radite i kako to unistavate,to mi je neshvatljivo.Cime li je ta zenica zarazena.Gdje ste sada POSLOVNI BIZNIS CENTRI I KONSULTANTI?kako Vas samo nije sramota.Kaze Ministarstvo ce uloziti 1,5 miliona km u nove privredne programe ...Pa sacuvajte te koje imate.Lakse otjerati govno ,dva iz firme i sve je na svome mjestu.

18/2/08 11:28  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.