20.2.08

Droga nije došla do KPZ

Istražitelji Odjela kriminalističke policije PU Travnik su jučer došli do saznanja o transportu opojne droge heroin iz Travnika u Zenicu gdje je droga trebala biti unesena u Kazneno popravni zavod Zenica, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije. Tako se došlo do informacije da u 09,50 sati s autobusnog stajališta Travnik kreće autobus za Zenicu u kojoj se nalazi osoba koja prenosi drogu. Nakon toga istražitelji Odjela kriminalističke policije Travnik su u suradnji s istražiteljima kriminalističke službe Policijske stanice Travnik ušli u autobus koji je obraćao na relaciji Gradiška-Zenica. Po ulasku u autobus na zadnjem sjedištu primijetili su osobu koja odgovara opisu iz prikupljenih informacija, te je legitimirana i utvrđeno da se radi o M. B. rođenom 1978. godine iz Travnika.Zbog osnovane sumnje da posjeduje drogu izvršen je pretres te je tom prilikom pronađena najlon vrećica u kojoj se nalazilo 6 pakiranja s bijelom praškastom tvari koja asocira na drogu-heroin. Nakon toga M.B. je priveden u Policijsku upravu Travnik, gdje se kroz informativni razgovor saznalo da se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ-Zenica. Županijski tužitelj je naložio da se M.B. privede u KPZ-Zenica na dalje izdržavanje kazne zatvora, stoji u priopćenju za javnost MUP-a.

8 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ma,da nije antrax..kojim sluchajem...
kó da prochitah komdic iz nauchnofantstichne priche,a zamisli,radnja se deshava u travnik,zenici...
he he...

20/2/08 17:57  
Anonymous vaspitac Munizaba said...

Super isplanirana akcija,uhvacen kurir,akciju sprijecio pozornik,po propisu prvo licna,poslije pretres,bijeli prah nadjen.
Da su ga pratili mogli su najmanje dva covjeka na djelu uhvatiti,a ovako truba.
Ja mislim da je najvaznije da je objavljena vijest da je presjecen "lanac" dilanja u KPZ-u.
Ja mislim poslije ovakvih akcija treba traziti degradiranja i ostavke nadleznih strucnjaka dok jos ne dodju u priliku upropastiti nesto znacajnije.
Ma treba vec slati tetku po gramofon,dosta je vise i Fikreta i
njihovoga lightshow-a !!!

20/2/08 23:03  
Anonymous Anonimno said...

Sad ce garant zbog loseg ponasanja na odsustvu iz KPZ dobiti predisklucenje.

21/2/08 04:40  
Anonymous Anonimno said...

uhvacen on sa 6 kesica da bi neko sa mozda 106 kesica odradio pos'o.
jaka policija nema sta.

c.r.

21/2/08 10:32  
Anonymous Anonimno said...

23:03 slazem se u potpunosti sa tobom.Tip je uhapsen da se ne bi uhapsili oni koji mu to od uprave zatvora tamo i odradjuju.Pratim i sto su pohvatali ove inspektore u tuzlanskom MUPu.U svim policijma svjeta u odjelu za narkotike ,svaki inspektor ima svoga "sticenika" odnosno krticu.Kod hapsenja i pretresa uvijek jednog oslobode ili dvojicu i onisu normalno DRUKERI.Kada se trebala raspetljati afera oko murije u Tuzli,sef skonta da ce i on najebat posto je uvezan i onda uhapsi inspektora sa optuzbom da saradjuje sa narkomanima.To im je zakonski i dozvoljeno.Jedan nas Zenicanin u Puli radio kao inspektor za narkotike (Pusic) i toliko se ufuro da je i o diler i da je njihov,da je na kraju postao ovisnik,ali je uspjesno obavio zadatak.Nazalost odmah je i mlada penzionisan,ali to je posao.Zato policijo ovo ste bas trebali pustiti do kraja.Do njegove sobe pa da pocistite smece u zatvorskom sustavu.Hvala na prostoru

21/2/08 13:09  
Anonymous Anonimno said...

sve sami savjesni gradjani...pust'te ljude da se pljuskaju..kome to smeta da su u nekom drugom svijetu kad se pljusnu ,a ne muriji jebenog zloglasnog zenickog kp doma...

21/2/08 18:06  
Anonymous Shahbaz said...

Da se nije on jos u Zenici ufurao da je ovisnik,pa tamo ih isfolirao na par sedmica da je finjak,pa fino pomeo iza sebe i svima potaman?
Ko guza macija,macija guza....

21/2/08 18:09  
Anonymous Anonimno said...

samo se rokajte braco.nema ljepseg osjecaja kad heroin potece venama...

22/2/08 19:21  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.