20.2.08

Oprema

Na današnjoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojen je Program utroška sredstava Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ovog kantona za 2008. godinu, prema kojem je planirano izdvajanje ukupno oko 2,5 miliona KM. Najveći iznos, oko 1,3 miliona KM, namijenjen je za nabavku opreme, te za jačanje Jedinice za podršku, dok je 700.000 KM predviđeno za rješavanje smještaja policijskih stanica u Usori i Doboj-jugu, te Kaknju. Oko 630.000 KM planirano je za obnavljanje voznog parka, a 126.000 KM za nabavku komunikacijske opreme i sredstava radio veze, pojasnio je ministar MUP-a ZDK Aziz Brotlija. "Za poboljšanje uslova rada administraciji, uključujući lokacije gdje se izdaju CIPS dokumenti, namijenjeno je oko 500.000 KM, što je dio pripremnih aktivnosti za novi projekat, izdavanja biometrijskih pasoša krajem ove godine", kazao je ministar Brotlija.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ministarstvo unutrasnjih poslova svaka cast a ministarstvo zdravstva sramota miso kuzmanovicu jel te stid sluzis samo za dizanje ruku sta je s kapitalnim ulaganjima za hitnu stvarno je Ado zalosno u kakvim uslovima ti momci rade kod nas u zenickoj hitnoj zamolio bih tebe ili bilo kojeg novinara da odete i uslikate ta auta sramotno auta skripe drndaju ma katastrofa nalazalost imao sam nesrecu da se vozim s tim momcima momcima svaka cast i cijeloj hitnoj od alije dr mocevica a i ostalih ali u kakkvim uslovima rade sramotno dali su im zgradu samo da bi se navodno prikazalo da je sve ok ono je bogu plakat

21/2/08 02:18  
Anonymous Anonimno said...

02:18 U potpunosti se slazem sa tobom i tvojim stavom.Polako prijatelju za koji mjesec ce i zenica dobiti svoj evropski centar hitne medicinske pomoci,koje si mogao gledati samo na televiziji do sada Ali u privatnoj reziji i uz besplatne usluge osiguranicima,Postojejos odredjeni zakonski problemi sa placanjima ali i to se rijesiti jako brzo.Kada se tako grad razvija,treba mu i takva sluzba,zar ne.Do kraja godine bi trebalo biti sve na svome.Da to ministra interesira bilo bi puno brze.

21/2/08 13:47  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.