8.2.08

Radar

Službenici MUP-a Ze - do kantona postavili su prvu fiksnu radar - kameru na magistralni put M-17, i to u naselju Donja Vraca, nekoliko kilometara od Zenice u pravcu Doboja, saznaje "Dnevni avaz".
Radar koji kao dokaz prekršiocu nudi fotografiju visoke rezolucije od čak jedanaest megapiksela, bilježi registarske oznake, pa i lik vozača koji prekorači brzinu predviđenu za vožnju kroz naseljeno mjesto.
Prema podacima iz prve sedmice kontrole, dnevno na toj lokaciji bude zabilježeno oko 12.000 vozila u oba pravca, a čak više od 2.000, odnosno svaki šesti, prekorači dozvoljenu brzinu. Ipak, policija je bila tolerantna, pa kazne upućuje vlasnicima vozila koji bitno prekorače brzinu, preko dvadeset i trideset kilometara. I pored toga, za pet dana korištenja uređaja registrovano je više od 1.200 prijava.
Radar - kamera je direktno povezana sa sjedištem MUP-a u Zenici i fotografije, izvještaj i prijava prekršiocima automatski se obrađuju u sjedištu policije. MUP ZDK namjerava da tokom 2008. postavi nekoliko sličnih uređaja na M-17, te na ključnim saobraćajnicama i raskrsnicama u većim gradovima Kantona.

9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

aaaj 1200 pacijenata...ispod ocekivanja nema sta

8/2/08 17:05  
Anonymous Anonimno said...

eh nek malo se stane toj bagri u kraj ;;svak je i sjeo za volan ;ii dosta je ti zrtvi vise na m17;pozdrav mojim sugradzanima

9/2/08 05:51  
Anonymous Anonimno said...

de promijeni ovaj amerski mrski kalendar titta ti
te nije drugi avgust

9/2/08 10:27  
Blogger @do said...

u vrijeme kad sam ovo postavljao sve, pocinjao blog, bila je varijanta da napisem 2. veljaca, ili da idem na varijantu cirilice, sto se tice NASIH jezika...
a sto se tice Engleskog, bila je samo ova varijanta...ali evo...i to smo sredili :)
zadovoljni?

9/2/08 10:46  
Anonymous Anonimno said...

Maite se "tolerancije". Na taj nacin se opet otvara mogucnost da se "ispod zita" tolerise prekoracenje brzine babinim sinovima (Begici npr.). Ja u Holandiji dobijem kaznu na adresu ako sam prekoracio brzinu samo 6 km/h. 10 eura kazna ali ipak ti dokaze da postoji zakon a kod nas eto samo sto su uveli poceli su sa nakim "tolerancijama". Ma maaani suplje!

9/2/08 10:57  
Anonymous Anonimno said...

de promijeni ovaj amerski mrski kalendar titta ti
te nije drugi avgust


haha! nije drugi avgust!!! pa nije! avgust nije deveti mjesec u godini vec osmi! vidis da ne znas ni na svoj jezik!
za ovo "amerski" nemam komentara! :)

9/2/08 23:31  
Anonymous Anonimno said...

8.2.08
majmunoliko, nauci citat prije ispravljanja

10/2/08 14:51  
Anonymous Anonimno said...

de promijeni ovaj amerski mrski kalendar titta ti
te nije drugi avgust

9/2/08 10:27


?????????????????????????

10/2/08 20:03  
Anonymous Anonimno said...

ajoj nevjerovatno, sad znam sto su nas smatrali za glupe Bosance. ccc.

11/2/08 10:30  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.