14.3.08

Karaju godina zatvora


Sudija Općinskog suda u Zenici Sabrija Agić jučer je prihvatio sporazum, kojeg su postigli odbrana Karaj Kamel bin Alija i kantonalno Tužilaštvo ZDK, kojim je optuženi priznao izvršenja djela iz optužnice, te pristao na kaznu od godinu dana zatvora. Optužnica je bin Alija teretila da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prijetnjom kantonalnom tužiocu Saši Sarajliću, te djelo nasilja u porodici prijetnjom bivšoj supruzi Halimi Arnaut i njenim ukućanima. Četrdesetdvogodišnji Tunižanin, kojem je nedavno Vijeće ministara oduzelo bh. državljanstvo zbog kriminalnih djela, ostaće u pritvoru, odnosno sarajevskom zatvoru i dalje, jer je sudija Agić odbio prijedlog odbrane, sa kojim se saglasilo Tužilaštvo, da karaj pravosnažnost presude dočeka na slobodi. - Prije nego je optužnica i potvrđena, Karaju je pritvor produžavan uz obrazloženje da je počinilac više djela, iako za njih još nije bio ni optužen, a kamoli osuđen. Uputio sam Apelaciju Ustavnom sudu BiH, jer je Kantonalni sud Zenica u dva navrata odbijao zahtjev za pritvor navodeći da ga "odbija kao osnovanog", a danas (jučer, op.a.) sudija je odbio prijedlog obje strane da se Karaj pusti, ni sam ne znajući niti rekavši zbog čega, kaže bin Alijev Advokat Ragib Hadžić.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

jebote,prati ove slike.Kao da se radi o ne znam cemu,a ono tip prijetio kurtonu i malo nalupao zenu.Jebeno je u bosni sada biti arap.ko siptaru u beogradu.

15/3/08 02:23  
Anonymous Anonimno said...

uuuuuuuuuuu samo godinu sudija lopove....

15/3/08 21:55  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.