20.2.08

BH Telecom

Kompanija BH Telecom d.d. Sarajevo u prošloj godini ostvarila je 163,4 miliona KM dobiti, što je za 3,4 miliona KM više u odnosu na 2006., rečeno je na današnjoj svečanosti u Sarajevu

Prema preliminarnim finansijskim rezultatima za 2007. godinu, ukupni prihodi BH Telekoma iznose 612 miliona KM i viši su za 34,8 miliona KM ili za šest odsto u odnosu na 2006. godinu.

“U svim mrežama, i to BH Line, koja obuhvata fiksnu telefoniju i internet korisnike, te BH Mobile, imamo nevjerovatnih 1,8 miliona ostvarenih telekomunikacijskih kapaciteta”, kazala je PR menadžerica BH Telecoma Nađa Lutvikadić. Govoreći o ključnim projektima u 2007. godini, N. Lutvikadić je istakla platformu za isporuku servisa, tehnologiju i uslugu “mCommerce” koja će se razvijati u 2008. godini, te reklamnu kampanju “Otkrit ću ti tajnu”.

Kada su u pitanju poslovni planovi BH Telecoma u 2008. godini, kako je rečeno na današnjem skupu, ova kompanija će nastaviti još bolje opsluživati tržište BiH, što obuhvata, između ostalog, unapređivanje infrastrukture i otvaranje dodatnih 20 telekom centara.

Kako je istaknuto, kraj 2008. godine ova kompanija u BH Line mreži želi dočekati sa blizu 575.000 korisnika, te sa više od 1.500 javnih telefonskih govornica. BH Telecom u ovoj godini planira uključiti i novih 30.000 korisnika ADSL usluge, a nastojaće da na kraju godine ima blizu 1,2 miliona korisnika BH Mobile mreže, što podrazumijeva uključivanje oko 130.000 novih korisnika u 2008. godini.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

kakve su im cijene malo su i ostvarili

20/2/08 16:54  
Anonymous Anonimno said...

Treba to sve prodat za marku

21/2/08 07:53  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.